Raed Arafat este de părere că medicii ar trebui să păstreze secretul şi să nu-i reclame pe pacienţii vaccinaţi „la chiuvetă”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a spus, vineri, că medicii nu ar trebui să îi reclame la Poliție pe pacienții care aleg să se vaccineze „la chiuvetă” și care obțin astfel certificate false de vaccinare.

Author: Madalina Grigore vineri 05 noiembrie 2021 , 18:38

Raed Arafat

Raed Arafar consideră că medicii nu ar trebui să îi reclame pe pacienții „vaccinați la chiuvetă”.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raed Arafat și-a exprimat punctul de vedere cu privire la vaccinările false, tot mai prezente în ultima perioadă. 

Ce a declarat șeful DSU

„Noi nu putem să garantăm sută la sută că persoanele care decedează sunt toate vaccinate real. Poate o parte sunt vaccinate real şi o parte nu. Dar acest lucru nu avem cum să-l controlăm, nu avem cum să-l stabilim, decât dacă persoana spune că de fapt nu a fost vaccinată real.

Ar fi în folosul ei, măcar în perioada de tratament, să spună acest lucru. Poate că medicul altfel ia în considerare riscurile pentru persoana respectivă. Ştiţi bine că la o persoană vaccinată, care face boală, riscurile să evolueze spre o formă gravă este mult mai mic, faţă de o persoană nevaccinată.

Asta poate să facă diferenţieri la aplicarea tratamentelor.

Dacă persoana spune că e vaccinată şi ştie că nu este, riscă ca medicul să ia o decizie greşită şi să nu intre pe anumite scheme de tratament. Dacă o persoană este pozitivă şi ajunge la medic, va trebui să spună clar medicului care este statusul ei real, ca medicul să ia decizia corectă cu privire la tratament”, a declarat şeful DSU, Raed Arafat .

Citeste si: 18 bebeluși au fost vaccinați anti-COVID-19 din greșeală în Vietnam

Ce i-a îndemnat pe nevaccinați

Raed Arafat a transmis persoanelor nevaccinate că dacă se vor îmbolnăvi de COVID să le spună cadrelor medicale adevărul cu privire la vaccinul anti-Covid, fără teama de „a se trezi cu dosar penal”. 

„Am zis, clar, că persoanele nevaccinate să spună medicului că sunt nevaccinate, pentru stabilirea unei scheme de tratament corecte. Medicul, clar, are obligaţia să păstreze secretul pacientului şi să nu-l reclame mai departe şi să folosească această informaţie pentru stabilirea tratamentului pacientului.

Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că, dacă spune medicului, atunci se va trezi pacientul cu dosar penal şi mai degrabă pacientul să spună medicului care îl tratează că totuşi nu este vaccinat corect, pentru ca medicul să stabilească care este demersul terapeutic corect”, a spus Raed Arafat. 

Citeste si: Pastila anti-COVID de la Pfizer este foarte eficientă. Anunțul a fost făcut de către companie

Șeful DSU, precizări despre relația medic-pacient

Șeful DSU a mai adăugat câteva aspecte cu privire la relație dintre medic și pacient: „Medicul, în mod normal, trebuie să păstreze secretul pacientului. Dacă pacientul decide, la un moment, să discute cu Poliţia că el a fost nevaccinat şi avea certificat fals, pacientul poate să solicite acest lucru.

Dacă pacientul decide să ajute în depistarea modalităţilor şi a modului în care a fost vaccinat la chiuvetă, normal că acest lucru poate să ajute să salveze alte vieţi. Dacă el doreşte doar să anunţe medicul lui şi medicul să păstreze lucrul numai pentru partea terapeutică şi să nu meargă mai departe, medicul este obligat să păstreze secretul pacientului, din ce ştiu eu”.

Citeste si: Un pensionar de 75 de ani, dispărut de acasă, a fost găsit în viaţă într-o zonă de vegetaţie. Bătrânul a murit la spital

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si