Amenzi de peste 650.000 de lei și peste 2.400 de metri cub de lemn confiscate de Garda Forestieră Cluj.
”În perioada 01.03.2022 – 31.03.2022, Garda Forestieră Cluj a efectuat o serie de verificări şi controale pe rază judeţelor Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Maramureş, acţiuni care s-au soldat cu confiscarea valorică a unui volum de 2.446 mc material lemnos, cu o valoare de 488.412,30 lei”, a transmis, joi, Garda Forestieră Cluj.

Citeste si: Fostul vicepreşedinte al ANAF Şerban Pop, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită după ce ar fi primit 2,5 milioane de euro de la un om de afaceri

”Controalele efectuate au dus şi la întocmirea a 3 dosare de sesizare penală, înaintate spre organele de cercetare abilitate. În ceea ce priveşte verificările privind trasabilitatea materialelor lemnoase, în urma controalelor efectuate s-a constatat că utilizatorii sistemului informatic SUMAL 2.0 nu respectă întocmai dispoziţiile normelor care reglementează circulaţia materialelor lemnoase, astfel că în primele 3 luni ale anului au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale”, a mai transmis instituţia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Lege împotriva Mafiei pădurilor. Au fost adoptate modificările anti-hoție la Codul Silvic

Proiect de lege cu privire la tăierea pădurilor, modificat din 2020

Proiectul de lege care prevede modificarea Codului Silvic şi care conţine mai multe prevederi împotriva tăierilor ilegale de păduri, a fost adoptată de Camera Deputaţilor în unanimitate (cu 250 de voturi), după aproape două luni de dezbateri în comisiile de specialitate.

Citeste si: Costel Alexe, despre combaterea tăierilor ilegale din pădurile României

„Este un pas foarte important pentru salvarea pădurilor din România, dar  lupta împotriva Mafiei din domeniu  nu se încheie cu adoptarea acestei legi. Investigaţiile pe care le-am făcut pe teren au scos la iveală metode de furt complexe, exploatarea pădurilor se face, în continuare, cu iresponsabilitate, iar tăierile ilegale de păduri şi distrugerea acestora beneficiază de clemenţă şi complicitatea unor decidenţi politici şi ai unor angajaţi ai instituţiilor publice de la nivel local şi central”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu, conform unui comunicat de presă al USR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si