Trei rafinării din Ploiești, amendate pentru "disconfort olfactiv"

Trei rafinării amplasate în municipiul Ploieşti şi comuna Brazi au fost amendate de comisarii de mediu, ca urmare a disconfortului olfactiv resimţit de ploieşteni în perioada 4-5 iulie, informează, miercuri, Garda Naţională de Mediu (GNM).

Author: Razvan Ilie miercuri 14 iulie 2021 , 21:39

Trei rafinării amplasate în municipiul Ploieşti şi comuna Brazi au fost amendate de comisarii de mediu[Sursa foto: Facebook / Garda de Mediu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit datelor postate pe pagina de  Facebook  a instituţiei, în raportul de monitorizare a calităţii aerului transmis de APM Prahova se arată că în perioada respectivă au fost înregistrate creşteri punctuale pentru indicatorii benzen şi toluen în staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului.

Citeste si: VIDEO| Turiștii de pe litoral riscă amenzi usturătoare dacă ignoră avertismentele salvamarilor. O nouă lege tocmai a fost adoptată!

Șapte amenzi în valoare totală de 250.000 de lei 

Pentru neregulile constatate în timpul inspecţiilor, Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean Prahova a aplicat operatorilor verificaţi şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 250.000

de lei.

Astfel, Rafinăria Vega a fost sancţionată cu trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 130.000 de lei, Rafinăria Petrotel Lukoil a primit două sancţiuni în valoare totală de 55.000 de lei, iar OMV Petrom Petrobrazi a primit două amenzi în valoare totală de 65.000 de lei.

Citeste si: VIDEO| Explozie urmată de incendiu la combinatul Chimic Azomureș. Mesaj Ro-Alert după miezul nopții

Pentru neregulile constatate în timpul inspecţiilor, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova a aplicat operatorilor verificaţi şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 250.000 de lei.[Sursa foto: Facebook / Garda de Mediu]

În fiecare an, 25.000 de români mor din cauza poluării

Potrivit studiilor făcute la nivel european, românii care locuiesc în zone urbane puternic poluate, cum ar fi Bucureștiul, pierd în medie patru ani din speranța de viață. Potrivit șefului Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, în România, anual, 25.000 de oameni sunt victimele directe ale poluării masive.

Potrivit ultimului raport mondial despre calitatea aerului, România s-a clasat pe locul 15 în topul celor mai poluate țări din Europa.

Totodată, raportul conține și un top al celor mai poluate capitale la nivel mondial, unde Bucureștiul ocupă locul 51. Cea mai poluată capitală este Delhi, India, iar la polul opus, aerul cel mai curat este găsit în insule din mijlocul oceanului, precum Virgin Islands și Noua Zeelandă, sau în capitalele țărilor nordice Suedia și Finlanda.

Citeste si: Mașinile diesel și pe benzină ar putea fi interzise. De când ar putea dispărea acestea

Românii pierd 4 ani din viață din cauza poluării

Din păcate, din cauza acestor condiții, cei care locuiesc în zone puternic poluate, cum ar fi în mediul urban, pierd aproximativ patru ani din speranța de viață din cauza poluării.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, atrage atenția asupra numărului mare de persoane care mor anual în România din cauza poluării. Potrivit acestuia, până la 25.000 de români sunt în fiecare an direct afectați de poluare atmosferică din țară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si