Treizeci si opt de jihadisti condamnati la moarte pentru fapte de terorism, executati in Irak, la inchisoarea Nassiriya

Treizeci si opt de jihadisti condamnati la moarte dupa ce au fost gasiti vinovati de ”terorism” au fost executati prin spanzurare joi, la inchisoarea Nassiriya, in sudul Irakului, a declarat un reprezentant de rang inalt al Consiliului provincial pentru AFP.

Author: V.P. joi 14 decembrie 2017 , 14:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Este vorba despre cel mai mare numar de executii in Irak dupa cele ale unui numar de 42 de condamnati, aplicate pe 25 septembrie, in aceeasii inchisoare.

Administratia penitenciara a executat joi, in prezenta ministrului Jutitiei Haïdar al-Zameli, in inchisoarea de la Nassiriya, 38 de condamnati la moarte care fac parte din Al-Qaida si Daesh (Statul Islamic), acuzati ca au desfasurat activitati teroriste ”, a declarat Dakhel Kazem, adjunctul directorului Comisiei

pentru Securitate din cadrul Consiliului provincial.

Citeste si: Inregistrare infricosatoare! Ce a facut o persoana cu tulburari de comportament intr-un autobuz din Ploiesti- Oamenii sunt speriati

Aceste executii au avut loc dupa confirmarea verdictului si dupa hotararea Consiliului prezidential, care este necesar sa dea unda verde, a anuntat intr-un comunicat Ministerul Justitiei.

Amnesty International a denuntat aceste executii in Irak si a clasat tara intre cele in care executiile sunt cele mai numeroase, dupa China, Iran si Arabia Saudita.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si