Trenuri speciale pentru pelerini, vagoane suplimentare şi trenuri nou introduse, cu ocazia vizitei Papei Francisc

CFR Călători va asigura, cu ocazia vizitei Papei Francisc, circulaţia trenurilor special comandate pentru transportul grupurilor mari de pelerini, va suplimenta cu vagoane trenurile spre /dinspre Bucureşti - 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc - 1 iunie şi Blaj - 2 iunie şi va introduce noi trenuri, pe rutele spre localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în 1 iunie şi Blaj în 2 iunie.

Author: E. V. joi 16 mai 2019 , 09:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

CFR Călători informează că, în perioada desfăşurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, va fi în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă.

Astfel, se va asigura circulaţia trenurilor special comandate, în urma solicitărilor venite de la arhiepiscopii, episcopii şi a operatorului naţional de transport feroviar din Ungaria – MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute: Timişoara – Braşov – Miercurea Ciuc; Oradea – Cluj-Napoca – Miercurea Ciuc; Dej Călători

– Cluj-Napoca – Blaj şi retur; Cluj-Napoca – Blaj şi retur, scrie News. 

De asemenea, se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulaţie spre /dinspre Bucureşti- 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc- 1 iunie şi Blaj- 2 iunie.

Totodată, se vor introduce în circulaţie trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute: Braşov – Miercurea Ciuc şi retur; Târgu Mureş – Gheorghieni – Miercurea Ciuc şi retur; Ghimeş – Miercurea Ciuc şi retur; Adjud – Roman – Paşcani – Iaşi şi retur; Vaslui – Iaşi şi retur; Braşov – Blaj şi retur; Sibiu – Blaj şi retur; Teiuş – Blaj şi retur, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în data de 1

iunie şi Blaj în data de 2 iunie. În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiţii optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimaţiile de călătorie vor putea fi cumpărate şi online.

Citeste si: „A vrut să o mute și n-a mai apucat”. Iubitul mamei fetei găsită fără viață, într-un apartament din București, și-ar fi recunoscut fapta. Femeia susține că știa că acesta este vinovat- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

CFR Călători precizează că a menţinut permanent legătura cu arhiepiscopiile, episcopiile zonale şi autorităţile locale în vederea organizării traficului.

Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, vânzarea biletelor la trenurile suplimentare a început miercuri, eşalonat, prioritate având grupurile organizate de către arhiepiscopii şi episcopii sau autorităţi locale.

CFR Călători aminteşte pentru 31 mai s-au luat măsuri de suplimentare la capacitate maximă a trenurilor cu sosire/plecare în/din toate staţiile din Bucureşti: Gara de Nord, Gara Basarab şi Gara Obor.

Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai- 2 iunie, pasagerii sunt rugaţi să îşi programeze din timp călătoria către zonele de desfăşurare a manifestărilor, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători şi să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuţie: online, casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj, automate de vânzare bilete din gări.

Citeste si: A murit soția lui Alexandru Arșinel! Vestea tristă a venit de la fiul actorului- kfetele.ro

Citeste si: Daniel Balaciu a fost chemat în fața judecătorilor, în urma atacului brutal pe care l-a săvârșit. Detaliul neașteptat de pe fața sa a ridicat multe semne de întrebare- radioimpuls.ro

"Având în vedere că oraşele vizitate de Suveranul Pontif (Bucureşti şi Iaşi), sunt importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenţii care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să îşi programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din oraşele respective", arată compania

Totodată, pentru a preîntâmpina aglomeraţia de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR, se recomandă cumpărarea legitimaţiilor de călătorie cu anticipaţie şi online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro şi de la automatele de vânzare bilete din staţiile de cale ferată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si