Tribunalul Bucuresti a decis inghetarea cursului la franci elvetieni la 2,1 lei, pentru un credit

Un client al unei banci a reclamat faptul ca ratele sale au crescut foarte mult din cauza majorarii cursului la francul elvetian si a contestat clauzele din contract. Tribunalul Bucuresti i-a acordat drept de cauza.

vineri 01 iulie 2016 , 13:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, îngheţarea cursului pentru un credit în franci elveţieni, la 2,1 lei, decizia fiind definitivă şi executorie.

Tribunalul Bucureşti a dat vineri decizie definitivă într-un dosar în care un client reclamase faptul că ratele sale au crescut foarte mult din cauza majorării cursului la francul elveţian şi a contestat clauzele din contract, considerându-le abuzive.

Instanţa a decis că " admite acţiunea (...). Constată caracterul abuziv a clauzelor stipulate în contractul de credit nr.52073747/19.12.2007 la art. 8.1 şi art.9.1. Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior. Dispune stabilizarea(îngheţarea) cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea plăţilor în temeiul contractului la valoarea de la momentul semnării contractului, respectiv, la valoarea 2,1342 lei/CHF".

Cursul de 2,1 lei la francul elveţian urmează să fie stabilit pe toată perioada derulării contractului, scrie Mediafax..

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si