Tribunalul București a decis: procesul împotriva medicului Mircea Beuran poate să înceapă!

Tribunalul Bucureşti a decis că rechizitoriul în cazul medicului Mircea Beuran este legal şi poate începe procesul. B

M.A., vineri 03 iulie 2020 , 12:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, după ce ar fi primit 10.000 de euro de la un medic pentru a-i asigura ocuparea unui post de asistent universitar. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa superioară.

“Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Beuran Mircea. (…) Constată competenţa, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.82/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, privind pe inculpatul Beuran Mircea, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Beuran Mircea. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul Bucureşti.

Citeste si: Orban: Am fost confrunţaţi cu o situaţie extrem de dificilă. Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Mircea Beuran, care, la data faptei, îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila” Bucureşti, pentru luare de mită.

Citeste si: Galaţi: 11 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, diagnosticate cu COVID-19

"În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calităţile menţionate mai sus, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), bani şi bunuri în valoare de peste 10.000

de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu", se arată în rechizitoriu.

Citeste si: STUDIU! Coronavirusul de acum este mult mai periculos față de cel apărut inițial în China

Concret, el ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F.

"Carol Davila” Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar aparţinând lui Beuran.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ELIMINARE fulger la Survivor Romania 2021 in Consiliul de Nominalizare.  Ce concurent a... ELIMINARE fulger la Survivor Romania 2021 in Consiliul de Nominalizare. Ce concurent a parasit competitia?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si