Tricourile cu mesaje vulgare precum "M**e PSD!" sunt un magnet pentru amenzi! Iata ce risca cei ce poarta astfel de tricouri!

Tot mai multi romani sunt curiosi sa afle daca purtarea unor astfel de tricouri poate atrage anumite sanctiuni. Mai multi avocati si-au dat cu parerea despre acest subiect!

Author: G. S. luni 13 august 2018 , 14:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai multi internauti au consultat forumul avocat.net pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare.

"Pe tricou ar fi echivalentul unei pancarde pe care o tine in mana sau a unui afis. Ar fi sau nu amendat daca ar merge pe strada cu o pancarda pe care sa scrie asa? Mie asa imi pare situatia...

Chiar as fi curios ce ar decide instanta dpvj juridic daca ar fi amendat contraventional si ar contesta in instanta. Depinde cat se incadreaza pe legea 61(/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice- n.red.)", e de parere avocatul Claudiu Lascoschi.

"Este o expresie vulgara, jignitoare, opinez ca poate fi sanctionat contraventional conform Legii 61/1991”, intareste Cabinetul de Avocat ”Patrascu Razvan".

"Art. 2 din Legea 61/1991 republicata: Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni: 1.

savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice", completeaza Cabinete asociate de practicieni in insolventa Popa & Rus.

"Raportat strict la intrebarea pusa raspunsul este, de fapt, un citat din lege si cred ca asta astepta initiatorul discutiei, adica sa stie ce risca. Ei bine, asta risca: amenda de la 200 lei la 1.000 lei", incheie acelasi utilizator.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si