Trucul cu ajutorul caruia radarul Politiei si camerele pentru rovinieta pot fi pacalite. Ce fac unii soferi intrece orice imaginatie
Auto

Trucul cu ajutorul caruia radarul Politiei si camerele pentru rovinieta pot fi pacalite. Ce fac unii soferi intrece orice imaginatie

M. P.
25 apr 2018

Despre romani ca sunt inventivi, stim deja, insa acest truc le intrece pe toate. Pe internet circula anunturi cu vanzarea acestor dispozitive.

Mai exact, sunt niste suporturi ale placutei de inmatriculare care au o folie de cauciuc. In momentul in care soferul apasa pe unul dintre butoanele telecomenzii, folia de cauciuc acopera integral numarul de inmatriculare, in doar 1,8 secunde.

Citeste si: Anunt pentru toti soferii din Romania! Schimbarea are legatura cu AMENZILE

Aceste suporturi se vand la negru pe internet la pretul de 100 de euro.

In ce situatii poate fi retinut certificatul de inmatriculare

Legislatia rutiera le permite soferilor sa recurga la astfel de "trucuri". In cazul in care un sofer este prins cu aceste suporturi pe placuta de inmatriculare, agentul de politie nu ii poate retine certificatul. In lege scrie ca certificatul de inmatriculare se retine in cazul in care becurile care lumineaza numarul nu functioneaza sau daca in fata placutei sunt afise, reclame sau inscrisuri. In situatia aceasta, in care un sofer are montate aceste suporturi, el risca o amenda de 97 de lei daca este platita in 48 de ore.

Citeste si: Cea mai buna veste de la Guvern! A fost aprobat prin OUG

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook