O explozie de culoare invadeaza balcoanele din lemn ale unei pensiuni din Maramures. Dintr-o vila banala si rece, a devenit, odata cu muscatele rosii, destinatia preferata a turistilor.

Ana Maria Godja: Florile sunt crescute in sere, inca din primavara si le scoatem afara doar cand s-a imbunatatit vremea rezista,  le mai punem si ingrasamant.

Odata scoase in aer liber, la soare, muscatele au nevoie de cosmetizare in fiecare zi.

Ana Maria Godja: Cand vedem ca apare o frunza de genul asta trebuie curata si aruncata si acolo apare o noua frunza, nu lasa sa se usuce floarea, trebuie vorbit cu ele, mangaiate... sa le placa, sa creasca mari.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Fotografiile pe care turistii le fac la pensiuni, fie cu aceste oaze de verdeata, fie cu casele traditionale, sunt amintiri de neuitat din concediile petrecute in Maramures.  

Pe interior, proprietarii se lauda cu un decor traditional: covoare lucrate manual, mobilier din lemn si mileuri crosetate in toate culorile

-Turistii care aleg sa vina in Maramures cauta traditie. Pentru noi traditia insemna stergatori, toluri, lemn.

La o alta pensiune din nordul tarii, gradina cu petunii atrage turistii ca un magnet.

Cristina Lese, proprietar pensiune: Pentru noi este foarte importanta ca turistii sa aprecieze, sa admire acesta gradina, muncim mult pentru gradina.

Petuniile sunt ceva mai pretentioase decat muscatele. Cristina, cea care administreaza pensiunea, ne dezvaluie secretul prin care plantele sale infloresc tot timpul anului.

Cristina Lese: Dupa cum bine stiti florile au nevoie d elumina, de apa si de multa dragoste. Saptamanal le facem o cosmetizare cu vitamine.
 
In aceasta perioada, pretul unei nopti de cazare la pensiunile din nordul tarii costa aproximativ 100 de lei. Fireste, decorul de vis este inclus in pret.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si