Urmeaza Craciunul, iar spiritul lui parca nu este la fel daca nu ai un brad impodobit in casa. Pentru a alege un brad care sa reziste mai mult trebuie sa ai in vedere anumite aspecte.
Acele bradului nu trebuie sa cada
Bradul trebuie sa aiba crengile ridicate si sa aiba o culoare verde inchis. Pentru a se vedea cat de proaspat e taiat acest brad trebuie sa strangi usor o crenguta in mana si trebuie sa observi ca acele sa nu iti ramana in palma.
Tulpina trebuie sa fie usor lipicioasa
Atinge tulpina si crengile. Ele trebuie sa fie lipicioase, iar pe mana trebuie sa-ti ramana urme de seva.
Crengile trebuie sa fie flexibile
Crengile, daca sunt indoite, trebuie sa isi revina la forma initiala.
Ambaleaza bradul intr-o plasa speciala
Crengile nu se vor lasa deloc in toata perioada in care bradul este depozitat.
Infige la baza tulpinii un cartof
Pentru a pastra bradul mai mult timp, ciopleste tulpina la baza si ascute-o pana incepe sa arate ca un tarus. Infige aici un cartof mai mare si proaspat. Astfel, bradul isi va trage nutrientii din cartof si nu se va usca repede, noteaza cei de la realitatea.net
CITESTE SI: 5 trucuri de slabit demonstrate stiintific- Nu o sa dai gres cu ele