Trump a ieșit în fața oamenilor cu Biblia în mână

Casa Albă a apărat viguros ieşirea controversată a lui Donald Trump cu Biblia în mână, în faţa unei biserici situate în apropierea sediului Executivului american, după dispersarea brutală a unor manifetsnaţi cu tiruri de gaze lacrimogene, relatează AFP.

G.B., joi 04 iunie 2020 , 18:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Preşedintele voia să transmită un mesaj puternic”, a explicalt miercuri o purtătoare de cuvânt, Kayleigh McEnany, dând asigurări că Trump călca astfel pe urmele unor mari figuri precum fostu premier britanic Winston Churchill.

”De-a lungul timpului am văzut preşedinţi şi lideri care au cunoscut momente de leadership şi simboluri foarte puternice care erau importante pentru o ţară”, a spus ea.

”Ca Churchill, care s-a dus să constate pagubele cauzate de bombe (la Londra în al Doilea Război Mondial), acesta a fost un mesaj puternic al leadershipului adresat poporului britanic”, a adăugat ea.

Trump a ieșit în fața oamenilor cu Biblia în mână

Kayleigh McEnany a evocat, de asemenea momentul în care George W. Bush a aruncat în mod simbolic prima minge la un meci de baseball pe Yankee Stadium, la New York, după atentele de la 11 septembrie 2001.

Decizia lui Donald Trump de a se duce luni, pe jos, în faţa Bisericii Saint John, un lăcaş emblematic situat în apropiere de Casa Albă, care a fost vandalizată cu o zi înainte în cursul unor manfestaţii, a fost criticată extrem de dur.

trump a ieșit cu Biblia

"It was a very important symbol for the American people to see"

White House Press Secretary Kayleigh McEnany compares President Trump's photo opportunity, holding a Bible in front of a church, to the leadership of Winston Churchill and George HW Bushhttps://t.co/CUJZkgOWwl pic.twitter.com/krEAg4Wwcq

— BBC News (World) (@BBCWorld) June 4, 2020 src="https://cdn.knd.ro/media/521/2863/578/20086095/1/sfanta-scriptura-2.jpg?width=760" alt="trump a ieșit cu Biblia" />

Numeroşi lideri politici şi religioşi au denunţat modul violent în care au fost dispersaţi manifestanţi, pentru a-i permite preşedintelui să se ducă să se forografieze în faţa acestei biserici.

Citeste si: Spania planifică o redeschidere, la 22 iunie, a frontierelor cu Franţa şi Portugalia

Citeste si: Unde găseşti cele mai ieftine măşti de protecţie?

Citeste si: Focuri de armă în Constanţa

Ei au deplâns de asemenea modul în care locatarul Casei Albe a agitat o Biblie în faţa fotografilor.

Citeste si: La doar câteva luni după moartea fiului său, Brittani Leach este însărcinată! ”Suntem extrem de recunoscători!”

Episcopul Bisericii episcopaliene din Washington Mariann Budde a denunţat o iniţiativă ”profund insultătoare”, o deturnare a ”ceva sacru pentru o postură politică”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si