Trump ameninţă să ”închidă” reţele de socializare după ce Twitter îi semnalează două tweeturi ”înşelătoare”

Donald Trump a ameninţat miercuri să ”reglementeze” sau să ”închidă” platformele reţelelor de socializare, după ce Twitter a semnalat cu o zi înainte două dintre mesajele şefului statului american ca ”înşelătoare” şi vehiculând informaţii neverificate, relatează AFP.

Author: K.B. miercuri 27 mai 2020 , 17:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Locatarul Casei Albe denunţă un ”amestec” după ce platforma a semnalat cele două mesaje.

”Republicanii au sentimentul că platformele reţelelor de socializare cenzurează total vocile conservatoare. Noi le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca un asemenea lucru să se repete”, a scris Trump pe Twitter.

Citeste si: CCR a amânat dezbaterea sesizării PNL privind legea pentru aprobarea OUG care vizează amânarea ratelor pentru 17 iunie

”Schimbaţi-vă comportamentul ACUM!”, avertizează el.

Trump a acuzat marţi Twitter de amestec în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, după ce reţeaua de socializare şi-a îndemnat utilizatorii să verifice adevărul unui dublu mesaj publicat de către locatarul Casei Albe cu privire la votul prin corespondenţă.

Twitter a avertizat că faptele enunţate de către Trump în acest dublu mesaj despre votul prin corespondenţă nu sunt dovedite ca adevărate şi că sunt respinse de către servicii de "fact-checking" ale platformei.

Un semn de exclamaţie albastru- plasat sub postarea lui Trump- îndeamnă citirorii ”să obţină faptele cu privire la votul prin corespondenţă”, trimiţând către o pagină pe care sunt afişate diverse articole de presă şi informaţii cu privire

la acest subiect.

Citeste si: Alte patru decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 1.123

Este pentru prima oară când reţeaua de socializare postează un asemenea avertisment unui mesaj postat de Trump şi care recurge la o funcţie pe care a adăugat-o luna aceasta.

Trump a reproşat într-un mesaj, postat pe Twitter, firmei americane faptul că ”reprimă complet” libertatea de exprimare.

”În calitate de preşedinte, nu voi permite acest lucru”, a ameninţat el.

Actualul locatar al Casei Albe acuză Twitter de ”amestec în alegerile prezidenţiale din 2020” şi de faptul că se bazează pe informaţii ale unor publicaţii pe care el le consideră "fake news".

Citeste si: Situație halucinantă! Nepoata unui președinte de stat, găsită moartă în România

În dublul mesaj semnalat de Twitter, publicat marţi, Trump afirmă că recurgerea la votul prin corespondenţă ar conduce în mod sigur la buletine de vot ”frauduloase” şi ar antrena ”alegeri trucate”, denunţând voinţa Californiei de a recurge la un vot prin corespondenţă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si