Trump laudă armata americană în discursul de 4 IULIE

Preşedintele american Donald Trump a lăudat „bărbaţii şi femeile curajoase” din armata americană în discursul ţinut la un eveniment cu ocazia Zilei Independenţei, relatează BBC.

R.B., vineri 05 iulie 2019 , 08:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Ne celebrăm istoria, poporul şi eroii care au apărat cu mândrie steagul nostru”, a afirmat Trump în faţa mulţimii, pe ploaie, la memorialul Lincoln din Washington DC.

La evenimentul „Salute to America” au fost prezente avioane militare americane şi artificii.

Criticii l-au acuzat pe Trump că a irosit fonduri pentru acest eveniment şi că a politizat sărbătoarea naţională înaintea alegerilor din 2020.

Vorbind în faţa unei mulţimi prezente în ciuda ploii torenţiale şi a temperaturii ridicate, Trump a adus un omagiu armatei.

Citeste si: Kim Jong Un a acceptat o întâlnire cu Donald Trump

Trump a vorbit despre bătălia SUA pentru independenţă şi a lăudat „moştenirea extraordinară” a ţării.

„Împreună facem parte din una dintre cele mai frumoase poveşti spuse vreodată, povestea Americii”, a afirmat Trump iar mulţimea a scandat „SUA, SUA”.

„Este povestea unor cetăţeni curajoşi care nu au renunţat niciodată la visul lor pentru un viitor mai bun. Câtă vreme nu renunţăm la lupta pentru un viitor mai bun (...) America va putea face orice”, a afirmat el.

Citeste si: Trump neagă acuzaţiile că ar fi violat-o pe jurnalista E. Jean Carroll, declarând că ea nu este genul său

Scena a fost ornată cu steaguri ale SUA iar în apropiere erau plasate vehicule militare. Tancurile Abrams, care cântăresc 70 de tone, au fost plasate pe o stradă din apropiere pentru că greutatea lor era prea ridicată pentru zona memorialului.

Trump a faost însoţit de o delegaţie a Pentagonului condusă de cel mai înalt ofiţer militar american, generalul Joseph Dunford. Însă şefii armatei,  marinei, forţelor aeriene şi ai puşcaşilor marini nu au participat.

Oponenţii lui Trump văd, în schimb, acest eveniment ca fiind o folosire incorectă a fondurilor publice.

Citeste si: SUA confirmă faptul că Iranul a descoperit unul dintre spioni

Candidatul la preşedinţie Joe Biden şi alţi doi candidaţi democraţi au participat la un marş în statul Iowa.

Senatorul Bernie Sanders a scris pe Twitter: „Asta fac conducătorii autoritari: Donald Trump ia 2,5 milioane de dolari de la Serviciul de Parcuri Naţionale pentru a se glorifica cu un spectacol militar în Washington”.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si