Bărbatul a căzut într-o râpă și a fost găsit mort. Acesta a fost zărit de salvamontiști de la înălțime. Cel mai probabil, bărbatul a alunecat, iar rănile i-au fost fatale. Turistul era însoțit de o fată de 32 de ani și un băiat de 13 care au povestit că tatăl lor a decis să meargă singur pe un traseu nemarcat și le-a spus celor doi că se vor întâlni la cort.

Citeste si: Tată și fiică din București, salvați după ce s-au rătăcit în munții Ceahlău

Tată și fiică din București, salvați după ce s-au rătăcit în munții Ceahlău

Rătăciți în beznă, fără lanternă și printre pereți de stâncă, un turist și fiica sa, de 12 ani, au fost salvați după cinci ore.
Salvamontiștii nu își imaginează cum au ajuns turiștii acolo.

Citeste si:  Un bărbat aflat pe munte a cerut ajutorul salvamontiștilor, dar s-a răzgândit când aceștia erau pe drum

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Operațiunea de căutare a avut loc în noaptea de 26 spre 27 iulie 2022, la ora 22:00 și s-a terminat în jurul orei 03:00 dimineaţa.
Cei doi s-au rătăcit în preajma marilor pereți din masiv, locurile fiind extrem de periculoase.
Operațiunea de localizare a fost dificilă pentru că bărbatul era ușor confuz și incoerent din cauza epuizării fizice.

Anchetă în cazul turistului portughez lovit de fulger

Polițiștii au deschis un dosar penal în cazul turistului portughez lovit de trăsnet în Munții Bucegi, pe data de 18 iulie. Clubul montan care a organizat excursia pe munte este acuzat că nu a anulat evenimentul, deși sâmbătă au fost emise mai multe avertizări de vreme severă.

Citeste si: Salvamontiștii au intervenit pentru a recupera doi alpiniști blocați în munții Bucegi

Polițiștii spun că sâmbătă, când s-a petrecut tragedie, au fost emise mai multe alerte meteorologice de vreme severe. Chiar și așa, organizatorii excursiei nu au anulat evenimentul. Au mers cu mai mulți turiști pe un traseu dificil în Munții Bugeci, în apropiere de Bușteni.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si