Temperaturile înregistrate în Death Valley (Valea Morţii) din Statele Unite au ajuns, duminică, până la 54,4 grade Celsius (130 de grade Fahrenheit). Dacă se confirmă această valoare. este posibil să fie cea mai ridicată valoare înregistrată pe Pământ după anul 1913, potrivit CNN.

Citeste si: Cutremur puternic pe "Cercul de foc" al Pacificului. Clădiri prăbușite (FOTO)

Dacă valoarea înregistrată de Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) este corectă, aceasta se numără totodată printre primele trei cele mai ridicate temperaturi consemnate vreodată în Death Valley- o vale din estul

Californiei, situată în nordul deşertului Mojave- şi este de asemenea cea mai ridicată temperatură înregistrată în acest loc în luna august.

Citeste si: Noi descoperiri privind COVID-19: Care este primul semn al coronavirusului?

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irinel Columbeanu și Irinuca, interviul anului pentru WOWbiz.ro. Detalii emoționante din culisele revederii de la aeroport- wowbiz.ro

Temperatura din Death Valley a atins valoarea de 54,4 grade Celsius la ora 15:41, a anunţat NWS, potrivit Agerpres. Death Valley deţine recordul pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe planetă, de 56,7 grade Celsius (134 grade Fahrenheit), consemnată în 1913, potrivit Guinness World Records. Această valoare este însă disputată.

Citeste si: Marcel Ciolacu spune cine va fi premierul României, dacă moţiune de cenzură va trece

Val de căldură în California

Mai multe recorduri zilnice de căldură, consemnate local, au fost stabilite sâmbătă. NWS a raportat o temperatură maximă de 44,4 grade Celsius (112 grade Fahrenheit) în zona Woodland Hills din Los Angeles, fiind doborât astfel recordul de 42,2 grade Celsius (108 grade Fahrenheit), stabilit în 1977.

De asemenea, a fost consemnată o temperatură maximă de 33,3 grade Celsius (92 grade Fahrenheit) la Universitatea din California din Los Angeles, valoare care a depăşit recordul de 32,2 grade Celsius (90 de grade Fahrenheit) stabilit în 2003.

De atunci, o valoare de 54 grade Celsius (129,2 grade Fahrenheit) a fost înregistrată tot în Death Valley, în 2013.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si