Premierul a afirmat, vineri, intr-o conferinta depresa sustinuta la Neptun, dupa intalnirea Comitetului Executiv National al PSD, ca supraacciza la carburanti va fi implementata in aceasta toamna.

"Supraacciza la carburanti va fi o decizie implemetata in toamna aceasta, dar inca se negociaza cu producatorii. Atunci cand ea a fost scoasa, odata cu celebra taxa de stalp, la pompa nu s-a vazut nicio imbunatatire, iar atunci a fost scoasa pentru a usura povara fiscala pe cetateni.

Daca tot nu s-a usurat, sa o punem la loc, macar din banii aia poate mai facem un spital, ca nu am scos-o ca sa se imbogateasca distribuitorii", a declarat premierul.

El a precizat ca valoarea supraacizei este in discutie si a spus ca se fac simulari.
Intrebat daca Guvernul va majora si redeventa, Tudose a raspuns afirmativ, explicand ca acest lucru s-ar putea produce dupa ce se va vedea "comportamentul celor din piata"

Primul-ministru doreste ca in maximum trei saptamani sa fie gata draftul de buget pentru anul viitor, iar in octombrie sa fie depus in Parlament.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

"Pentru coerenta actului guvernamental, politic, parlamentar, in doua-trei saptamani maximum sa avem draftul de buget pentru a intra intr-o normalitate. In octombrie, sa depunem bugetul pe 2018 la Parlament, iar o data cu acest draft sa avem si toate masurile legislative, inclusiv pe domeniul fiscal, pentru a fi sustenabil proiectul de buget, la pachet, sa nu balbaim, sa ne trezim in ianuarie ca trebuie, pentru a pune in practica bugetul, sa avem niste legi care ar fi trebuit facute in Parlament si in guvern in 2017 si atunci raspunsul este ca in trei saptamani vesi avea pachetul complet",

a mai spus Tudose.

El a explicat ca cea mai importanta prevedere o reprezinta Legea salarizarii unice, dar si scaderea impozitului de la 16 la 10 la suta si diminuarea contributiilor sociale.

"Cea mai importanta prevedere este Legea salarizarii unice, cum stiti foarte bine acea transferare a cheltuielilor cu angajatul pe un salariu brut, diminuarea impozitului pe venituri, de la 16 la 10 la suta, diminuarea contributiilor sociale, toate acestea vor fi la pachet facute", a mai declarat Tudose.

Intrebat daca taxa pe produsele care fac rau sanatatii va mai fi introdusa, Tudose a raspuns ca o parte din ele sunt deja suprataxate, iar altele sunt interzise si nu mai pot fi taxate, intrucat nu mai exista.

"Avem doua realitati. S-a dorit a fi eliminate cele toxice si s-a constatat ca o mare parte din ele sunt deja suprataxate si atunci cele care sunt interzise nu le mai putem taxa ca nu mai exista, iar cele care aveau un anumit tip de potential negativ asupra sanatatii sunt deja taxate", a mai spus Tudose.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

Ministerul Finantelor a redactat un proiect de ordonanta de Guvern prin care urmeaza sa fie modificat Codul Fiscal, principalele noutati fiind majorarea semnificativa a accizelor la carburanti de la 1 septembrie, ceea ce inseamna ca soferii vor plati mai mult pentru benzina si motorina, in timp ce patronii sau actionarii companiilor nu mai platesc deloc impozit pe dividende din 2018. Pretul benzinei din Romania este in prezent al doilea cel mai mic in randul celor 28 de state din Uniunea Europeana, dar va ajunge similar cu nivelul din Austria, iar cel al motorinei semnificativ mai mare decat in Austria sau Luxemburg, dupa majorarea accizelor de la 1 septembrie, arata calculele News.ro, pe baza preturilor medii din UE publicate de portalul energy.eu.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si