Tulpina indiană de coronavirus va aduce un nou val de pandemie în România. Avertismentul lui Valeriu Gheorghiță

Tulpina indiană de coronavirus ar putea să ajungă dominantă în România în această toamnă. Medicul Valeriu Gheorghiță a lansat un avertisment despre următorul val al pandemiei.

Author: Razvan Ilie luni 21 iunie 2021 , 11:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România avertizează că se estimează o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19 probabil la sfârșit de august-început de septembrie și, cel mai probabil, va fi vorba despre varianta indiană a SARS-CoV-2.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila, anunț important referitor la circulația virusurilor din toamna aceasta: ”Ar putea circula mai intens”

Potrivit lui Gheorghiță, experiența prin care trece Marea Britanie în acest moment arată că această infecție se răspândește cu precădere în rândul persoanelor nevaccinate. Nu este întâmplător că această tulpină este prezentă îndeosebi la persoanele tinere din Marea Britanie, unde procentul celor nevaccinați este destul de crescut, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

"Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendință

de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Cel mai războinic protestatar anti-vaccin a fost găsit MORT. Cazul care a șocat o lume întreagă

Combinație periculoasă de virusuri în această toamnă

Doctorul Alexandru Rafila a avertizat populația României că în toamna anului 2021, virusurile gripale vor circula mai intens. De asemenea, medicul atrage atenția asupra faptului că vaccinarea gripală va fi utilă.

Profesorul Alexandru Rafila a făcut public anunțul cum că în această toamnă virusurile gripale ar putea circula mai intens, faţă de anul trecut când aproape că nu a existat circulaţia acestora datorită măsurilor de prevenţie pe care populaţia le-a respectat.

Specialistul atrage atenţia asupra faptului că vaccinarea gripală va fi utilă în contextul în care imunitatea în rândul populaţiei faţă de infecţia gripală este mult mai scăzută comparativ cu anul trecut.

Alexandru Rafila: ”Chiar dacă anul trecut nu am avut sezon gripal,  anul acesta există suficiente motive să credem că nu va mai fi la fel ca anul trecut  .”

Citeste si: Ministrul Sănătății: „Campania de vaccinare în Sibiu este una dintre cele mai eficiente la nivel naţional”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si