
Tunisia a prelungit starea de urgenţă până în iunie 2021
Preşedinţia tunisiană a anunţat, vineri, că starea de urgenţă aflată în vigoare în ţară, după ce a avut loc un atentat jihadist asupra unui autocar al gărzii prezidenţiale la Tunis în noiembrie 2015, va fi prelungită până pe 23 iunie 2021, conform AFP.
Preşedintele Kais Saied „a decis să prelungească cu şase luni starea de urgenţă pe tot teritoriul ţării, de la 26 decembrie 2020 până la 23 iunie 2021”, indică un scurt comunicat al preşedinţiei tunisiene.
Prelungită fără întrerupere din anul 2015, starea de urgenţă acordă puteri excepţionale forţelor de ordine. În baza stării de urgenţă, sunt interzise grevele şi întrunirile care „pot provoca tulburări” şi
Tunisia a prelungit starea de urgență paână anul viitor
Tunisia a fost marcată în ultimele săptămâni de instabilitate politică şi socială, cât şi de proteste în mai multe regiuni. Ţara a înregistrat o creştere a activităţii jihadiste după Revoluţia din 2011, unde au fost atacuri care au ucis zeci de civili, turişti străini şi personal militar.
Atacul din 2015 din capitala Tunis a omorât 12 gărzi prezidenţiale şi a venit după alte două atacuri mortale revendicate de IS în acest an, unul la muzeul Bardo din capitală şi altul la o reşedinţă de coastă din Sousse.
Joi, un bărbat care „părea extremist” a încercat să atace un ofiţer de poliţie cu un cuţit în Tunis în timp ce striga „Allahu Akbar”, a precizat Ministerul de Interne, într-o declaraţie de presă.
Duminica trecută, autorităţile au anunţat că trupul decapitat al unui tânăr de 20 de ani a fost găsit în regiunea Kasserine în ceea ce probabil este un atac terorist. Regiunea muntoasă este şi locul unde se ascunde o facţiune tunisiană a grupului jihadist Al-Qaeda din Maghrebul Islamic (AQMI), cunoscută sub numele de Okba Ibn Nafaa.
În afară de starea de urgenţă, în Tunisia este în vigoare interdicţia de deplasare pe timpul nopţii din cauza răspândirii epidemiei de COVID-19 care a infectat peste 126.000
Citeste si: Coronavirus 25 decembrie 2020: Câte cazuri nou s-au raportat în ultimele 24 de ore?
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.