Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc că au plasat mine în Marea Neagră, iar anunțul a fost făcut de Miniterul turc al Apărării.

Turcia, membru NATO, se învecinează cu Marea Neagră, la fel ca Rusia și Ucraina, iar Marea Neagră este legată prin Strâmtoarea Bosfor de Marea Marmara și Marea Mediteraneană.

Citeste si: VIDEO| Mina marină descoperită la 70 de kilometri de Capu Midia a fost neutralizată

Oficialii maritimi spun că riscul de a întâlni mine în derivă pe ruta principală de transport maritim a Mării Negre reprezintă unul din pericolele majore pe care navele comerciale din regiune le pot întâlni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Minele descoperite în Marea Neagră aparțin Rusiei, de la anexarea Crimeii din 2014

Minele din Marea Neagră ar fi fost capturate de Rusia odată cu anexarea Crimeii

Minele descoperite în Marea Neagră ar fi fost capturate de Rusia odată cu anexarea Crimeii din 2014, potrivit Ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Citeste si: Rusia susține că sute de mine ar fi ajuns să plutească liber în Marea Neagră

„Minele au fost confiscate de  forțele armate ale Federației Ruse  în 2014, în timpul invaziei militare și ocupării temporare a orașului ucrainean Sevastopol de către Rusia. Prin urmare, Rusia, folosind minele navale din depozitele militare confiscate în 2014, recurge în mod deliberat la provocări și discreditarea Ucrainei în fața partenerilor internaționali”. 

Citeste si: România demarează ample exerciții militare la Marea Neagră și în zona fluvială

Prin astfel de acțiuni, statul agresor încearcă să-și ascundă activitățile ilegale din Marea Neagră, ceea ce este contrar principiile și normele drepturilor internaționale maritime și umanitare și scapă de responsabilitatea pentru crime de război și jaf pe mare”, se arată într-un comunicat transmis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si