Potrivit postului turc privat NTV, ambasada şi-a reluat activităţile la Kiev începând de miercuri.

Citeste si: Un filmuleț cu soldații ruși a stârnit râsete pe rețelele de socializare. Greșeală uriașă comisă de militari în timp ce căutau mine

Turcia îşi mută ambasada înapoi la Kiev, de la Cernăuţi

”Ne-am mutat temporar activităţile în oraşul Cernăuţi, care a devenit centrul logistic al eforturilor de evacuare.

Ne-am întors azi (marţi) la Kiev, la noi”, a anunţat marţi seara, într-un mesaj postat pe Twitter, Ambasada Turciei în Ucraina.

Citeste si: Irina a fost ucisă de ruși în masacrul de la Bucha. Apropriații au recunoscut-o după manichiură: ,,Unghiile ei roșii se vedeau din cer" 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ankara şi-a mutat, la 11 martie, ambasada la Cernăuţi, în sud-estul Ucrainei, la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu România.

Turcia este un aliat apropiat al Ucrainei

Turcia a evacuat personalul ambasadei ”din motive de securitate”, declara AFP un oficial de la Ministerul turc de Externe, în timp ce armata rusă se apropia de capitala ucraineană.

Citeste si: Băiatul în vârstă de 4 ani, care s-a rătăcit pe 10 martie încercând să plece din Kiev cu bunica sa, a fost găsit mort: ,,Sasha, îngerașul nostru este deja în Rai!" 

Turcia, care se implică mult în negocieri între Ucraina şi Rusia în vederea încheierii unui armistiţiu, este una dintre ultimele ţări care-şi păstrează reprezentanţa în capitala Ucrainei, căreia îi este un aliat apropiat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si