Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Ciprian Sfreja, a declarat pentru News.ro ca apelul la 112 a fost facut de o persoana dintr-un grup de zece turisti polonezi care s-au ratacit în Muntii Fagaras.

''O persoana ar fi ranita la mana si mai are un traumatism cranio-cerebral, dar este constienta. Operatiunea de recuperare a fost preluata de salvamontisti si jandarmii montani, fiind trimis si un elicopter pentru survolarea zonei", a declarat Sfreja.

Turistii s-ar afla pe un traseu spre Varful Moldoveanu, iar unul s-ar fi ranit cazand pe o carare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Presedintele Salvamont Romania, Sabin Cornoiu, a declarat pentru News.ro ca în zona în care s-ar afla turistii nu exista riscuri pentru siguranta acestora.

"Turistii sunt bine, unul a cazut si s-a lovit, mai greu e sa comunicam cu ei din cauza ca au un telefon cu numar strain si nu prea se reuseste sa se faca legatura.

Daca restabilim legatura, vom încerca sa-I directionam prin telefon, pana la un punct de întalnire. În caz contrar, îi vom intercepta pe traseu, iar daca starea medicala a ranitului o va impune, vom solicita elicopter SMURD”, a spus Cornoiu.

Conform sefului Salvamont, nu exista dificultati în operatiunea de recuperare a turistilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si