„Astăzi, Statele Unite  continuă sprijinul nostru puternic pentru curajosul popor al Ucrainei în timp ce acesta îşi apără ţara împotriva agresiunii în curs a Rusiei”, a declarat preşedintele Joe Biden într-un comunicat.

Care este valoarea armamentului primit de Ucraina din partea SUA

Ucraina a primit din partea SUA armament în valoare de 3,4 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse, inclusiv obuziere, sisteme antiaeriene Stinger, rachete antitanc Javelin, muniţie şi drone Ghost.

Citeste si: VIDEO Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, se întâlnește azi cu Carmen Iohannis. „Voi petrece Ziua Mamei cu mame și copii ucraineni” care au fugit de războiul lui Putin

Pachetul are o valoare de 150 de milioane de dolari. De asemenea, acesta include 25.000 de cartuşe de artilerie de 155 mm, radare contra-artilerie, echipamente de bruiaj, echipamente de teren şi piese de schimb, a declarat un oficial american.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Transferurile vor proveni din restul de 250 milioane de dolari ale autorităţii prezidenţiale de retragere care îi permite preşedintelui să autorizeze transferul de arme în exces din stocurile SUA fără aprobarea Congresului, ca răspuns la o situaţie de urgenţă.

Biden a propus un pachet de asistență pentru Ucraina

Președintele Joe Biden a propus luna trecută un pachet de asistenţă de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Peste 20 de miliarde de dolari au fost în ajutor militar.

Citeste si: Jill Biden în România: Întâlnire cu Carmen Iohannis, cu mame ucrainene, cu voluntari care ajută refugiaţii ucraineni

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului vor să se mişte rapid, fără a menţiona data la care va fi votată solicitarea preşedintelui Biden. Congresul american urmează să aprobe noul pachet de finanţare. 

Liderul de la Casa Albă i-a îndemnat pe congresmeni să acţioneze rapid, spunând că cea mai recentă autorizaţie pentru arme „aproape a epuizat"finanţarea autorităţii de retragere.

„Congresul ar trebui să furnizeze rapid finanţarea solicitată pentru a întări Ucraina pe câmpul de luptă şi la masa negocierilor" a declarat Biden.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si