"Apoi, inamicul a mărit numărul de trupe în regiunea Belgorod prin transferul și concentrarea unor unități suplimentare", a spus Forțele Armate ucrainene în actualizarea sa zilnică de dimineață.

Rusia a desfășurat lansatoare mobile de rachete Iskander-M la o distanță de 60 km de granița cu Ucraina

"Potrivit informațiilor disponibile, lansatoare Iskander-M au fost desfășurate la 60 km de granița cu Ucraina", a precizat acesta, fără a oferi mai multe detalii despre amplasarea sistemelor.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 60. Cel puțin 8 morți la Odesa, secretarul de stat Antony Blinken, așteptat la Kiev

Belgorod este un oraș și centrul administrativ al regiunii ruse Belgorod, la nord de granița cu Ucraina.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Iskander, un sistem mobil de rachete balistice, a înlocuit racheta sovietică Scud. Cele două rachete ghidate ale unui sistem au o rază de acțiune de până la 500 km și pot transporta focoase convenționale sau nucleare.

Polonia a dat Ucrainei arme în valoare de 1,6 miliarde de dolari

"Până în prezent, Polonia a transferat vecinului nostru estic echipamente militare în valoare de aproximativ 7 miliarde de zloţi, mai mult de 1,6 miliarde de dolari", a declarat Mateusz Morawiecki la finalul unei întâlniri la Cracovia (sud) cu omologul său ucrainean, Denis Şmîgal.

"Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză şi europeană", a subliniat el într-un comunicat.

Citeste si: Donald Trump susține că a amenințat țările NATO că SUA nu le va apăra în fața Rusiei dacă nu cresc veniturile destinate cheltuirilor militare

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei la sfârşitul lui februarie, guvernul polonez a anunţat că a furnizat Ucrainei rachete antitanc, rachete antiaeriene, mortiere, muniţie, precum şi drone.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si