Udrea, la masteratul de la Facultatea de Teologie: Nu o sa stau la camin, ci la prieteni si la hotel

Elena Udrea a venit, vineri, la primele cursuri ale masteratului de la Facultatea de Teologie a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a declarat că se simte ”ca o studentă oarecare care vine la cursuri şi aşteaptă să îşi cunoască profesorii şi colegii” şi că vrea să aprofundeze ”acest domeniu pentru a-l folosi în mod temeinic şi ştiinţific”. ##VIDEO27832##

Editor: Viorela Precupas vineri 07 octombrie 2016 , 14:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Udrea a participat la primele cursuri ale masteratului ”Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, ea declarând într-una dintre pauzele dintre cursuri că s-a simţit ca în prima studenţie şi că primul curs i s-a părut foarte interesant.

”Am avut un prim curs de Psihologia religiilor în cadrul masterului «Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială».

E interesant mai ales pentru cei care nu au făcut nici psihologie, nici religie, cum sunt eu. Mă bucur că am ales să vin la Cluj. Am întâlnit oameni de la facultate, decanul şi cred că sunt oameni extraordinari, care contribuie la prestigiul universităţii. Nu am o zi complicată, este prima zi, vom mai avea cursuri până la ora 15.00. Mai avem «Psihologia adolescentului» şi cred că pentru o primă zi este o introducere în psihologie binevenită. Mă bucur pentru această alegere. Am avut ceva emoţii şi mă simt ca în anii de facultate. Am intrat în sala de curs, unde erau colegii din grupa de master şi am avut exact emoţia de acum 20 de ani, ceea ce m-a bucurat foarte mult.
Mă simt ca o studentă oarecare care vine la cursuri şi aşteaptă să îşi cunoască profesorii şi colegii”
, a spus Elena Udrea.

Deputatul a explicat că va veni la Cluj mai ales pentru a participa la cursurile obligatorii şi că se va caza la hotel sau la prieteni.

”Masterul nu îl fac de dragul de a face. Vreau să aprofundez acest domeniu pentru a-l folosi în mod temeinic şi ştiinţific, nu doar aşa, prin cunoştinţele dobândite de mine însămi. Nu o mă mut cu chirie. Nu stau decât o singură noapte în Cluj şi voi sta la prieteni sau la hotel. Nu am nevoie de dispensă de la procuror, pot să circul în România fără probleme ”, a precizat Elena Udrea.

Udrea a mai spus că este important ca în spaţiul public să se vorbească despre religie şi credinţă.

De altfel, ea a scris şi pe Facebook spunând că prima zi de cursuri îi confirmă că a ales ”cel mai potrivit loc” pentru a studia ceea ce şi-a dorit.

”Sunt la Cluj. Am început cursurile de masterat de la Facultatea de Teologie cu Psihologia religiei. Parcă m-am întors în timp, 20 de ani, la vremea studenţiei, ceea ce evident mă face să zâmbesc, astăzi de Ziua Internaţională a Zâmbetului. Atmosfera universitară sobră se completează perfect cu deschiderea profesorilor către dialog şi dezbatere, pe măsura prestigiului universităţii clujene şi a celor ce predau aici. Prima zi de cursuri îmi confirmă că am ales cel mai potrivit loc pentru a studia ceea ce mi-am dorit”, scrie Elena Udrea.

La sfârşitul lunii septembrie, Udrea declara pentru News.ro că s-a înscris la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” la un master de consiliere pastorală, pentru a-i ajuta pe oameni "prin credinţă", şi că va înfiinţa "Institutul FericiriI", ca ONG pentru sprjinirea oamenilor de a fi "fericiţi în viaţă".

"Am dat examenul de înscriere la masterat la Babeş-Bolyai, la Cluj, şi am intrat la Consiliere pastorală şi Asistenţă psiho-socială.(...) Este un master de un an de zile, în urma căruia, pregătindu-mă în acest domeniu, îmi doresc să pot să consiliez persoanele care au credinţă religioasă în rezolvarea problemelor emoţionale pe care le au, dar de orice natură, în aşa fel încât tratarea acestor probleme să se facă şi prin practicarea credinţei, rugăciuni, prezenţă la biserică", spunea deputatul.

Udrea a fost admisă la masterul ”Consiliere pastorală şi asistenţă psihosicială” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă cu media finală 8,20.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Facultăţii de Teologie, Elena Udrea a fost notată cu 9,10 pentru criteriul 1 de departajare, adică proiectul de admitere, în timp ce la criteriul 2, ce reprezintă media examenului de licenţă, a fost notată cu 6,85. Astfel, ea a intrat pe ultimul loc, al patrulea, de la buget.

În timpul masterului, deputatul Elena Udrea va studia materii ca Relativismul religiozităţii postmoderne, Propedeutică teologică, Perspectiva creştină asupra Bioeticii, Metafizica şi Teologia sau Elemente de Terapeutică religioasă.

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si