UE ar putea permite folosirea medicamentului împotriva COVID-19
Uniunea Europeană ar putea da o autorizație în zilele următoare pentru punerea pe piață a medicamentului Remdesivir ca tratament pentru COVID-19.

Anunțul a fost făcut luni de Directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, Guido Rasi.
Cererea de Remdesivir a crescut, deoarece în prezent nu există tratamente sau vaccinuri aprobate împotriva COVID-19.
Citeste si: Cum se va aplica amenda pentru cei care nu poartă mască. În ce situație amenzile ajung la 2.500 de lei
O autorizație de comercializare condiționată a UE permite vânzarea unui medicament pe parcursul unui an în tot blocul european, înainte de a se cunoaște toate datele necesare cu privire la eficacitatea și efectele secundare ale acestuia.
Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro
Citeste si: Gabriela Firea: Peste 20.000 de persoane din Bucureşti vor fi testate pentru COVID- 19
EMA a recomandat deja administrarea medicamentului la pacienți chiar înainte de autorizarea vânzării sale.
Recomandarea EMA privind utilizare s-a potrivit cu o autorizație de urgență acordată de Food and Drug Administration (FDA) din SUA la începutul lunii mai, după ce au fost furnizate date care arată că medicamentul a ajutat pacienții cu COVID-19.
În afara de Remdesivir, Rasi a declarat că alte tratamente posibile împotriva COVID-19 care pot fi disponibile rapid, sunt cele bazate pe anticorpi monoclonali, care pot „neutraliza” noul coronavirus.
Citeste si: O altă boală face ravagii în România! Zeci de noi cazuri, în ultima săptămâna
El a avertizat, de asemenea, că Europa s-ar putea confrunta cu deficiențe de vaccin contra COVID-19 dacă ar fi dezvoltat într-un an, răspunzând îngrijorărilor susținute de miniștrii și oficialii UE petru sănătate la începutul lunii mai.
Deoarece vaccinul ar putea fi dezvoltat în afara UE, iar capacitatea de producție a blocului ar putea fi insuficientă pentru a satisface toate nevoile, el a spus că UE ar putea să aibă o strategie comună pentru a oferi doze în primul rând persoanelor care au nevoie, cum ar fi medicii sau asistenții medicali.


