Uita de clatitele subtiri pe care le faceai mereu. Astea sunt pufoase si se fac in cateva minute. Le poti umple cu ciocolata, gem sau fructe
Clatite americane, pancakes sau clatite pufoase. Fiecare dintre noi le cunoaste, probabil, sub una dintre denumirile acestea. Le poti combina cu fructe, gemuri si tot felul de arome. Sunt delicioase si pot fi pregatite atat pentru micul dejun, ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori prietenii.
Iata care sunt sfaturile pe care trebuie sa le urmezi pentru ca faimoasele pancakes sa-ti iasa perfect.
Ingredientele necesare:
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 200 grame faina
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat
- 1 plic zahar vanilinat
- doua linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- un varf de sare
- ulei
Mod de preparare:
Masurati ingredientele cu exactitate. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat si dati totul prin sita. Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pana cand se fac spuma si galbenusurile intr-un alt bol cu un varf de sare. Combinati laptele cu uleiul.
Turnati laptele cu uleiul peste galbenusuri si amestecati cu combinatia de ingrediente uscate (faina, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporati albusurile cu ajutorul unui tel.
Amestecati cat mai incet pana cand compozitia devine omogena.
Incalziti tigaia si turnati putin ulei in ea. Stergeti suprafata tigaii cu ajutorul unui servetel de hartie. Acest procedeu va va ajuta sa obtineti acea culoare maronie pe care o capata in general clatitele americane.
Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnati un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii. Dupa ce clatita incepe sa faca un soi de basicute, o puteti intoarce si pe partea cealalta.
Nu uitati! Clatita nu trebuie niciodata intoarsa de mai multe ori.
Procedati la fel pentru fiecare clatita.
Scoateti clatitele pe o farfurie si serviti-le cu gem, dulceata, fructe, ciocolata sau diferite siropuri.
Asta e tot. Simplu si delicios!:)

Sunt delicioase si pot fi pregatite atat pentru micul dejun, ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori prietenii. Iata care sunt sfaturile pe care trebuie sa le urmezi pentru ca faimoasele pancakes sa-ti iasa perfect.

Ingredientele necesare:

- 2 oua

- 250 ml lapte

- 200 grame faina

- 2 lingurite praf de copt

- ½ lingurita bicarbonat

- 1 plic zahar vanilinat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Judecătorii au explicat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case în Sibiu. Motivarea a fost publicată, ANAF îl poate executa silit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

- doua linguri de zahar

- 3 linguri de ulei

- un varf de sare

- ulei

Mod de preparare: Masurati ingredientele cu exactitate.

Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat si dati totul prin sita.

Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pana cand se fac spuma si galbenusurile intr-un alt bol cu un varf de sare. Combinati laptele cu uleiul. Turnati laptele cu uleiul peste galbenusuri si amestecati cu combinatia de ingrediente uscate (faina, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporati albusurile cu ajutorul unui tel.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Brad Pitt reacționează la cazul femeii din Franța: "Este îngrozitor". Ce trebuie să facă fanii starului de la Hollywood pentru a nu cădea în plasa escrocilor online- radioimpuls.ro

Citeste si: Câți ani de închisoare a cerut procurorul pentru Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri în 2 Mai. Mama Robertei a început să plângă- antena3.ro

Amestecati cat mai incet pana cand compozitia devine omogena. Incalziti tigaia si turnati putin ulei in ea.

Stergeti suprafata tigaii cu ajutorul unui servetel de hartie. Acest procedeu va va ajuta sa obtineti acea culoare maronie pe care o capata in general clatitele americane. Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnati un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii.

 

Dupa ce clatita incepe sa faca un soi de basicute, o puteti intoarce si pe partea cealalta.

Nu uitati! Clatita nu trebuie niciodata intoarsa de mai multe ori.  Procedati la fel pentru fiecare clatita.

Scoateti clatitele pe o farfurie si serviti-le cu gem, dulceata, fructe, ciocolata sau diferite siropuri. Asta e tot. Simplu si delicios!

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si