Uite cand devine rentabil un bancomat! Specialistii din domeniul bancar iti dezvaluie aceste "secrete"!

Ai avut vreodata nevoie sa scoti banii de la vreun bancomat, dar nu ai gasit niciunul? Te-ai intrebat de ce nu exista bancomate ale bancilor in toate localitatile, inclusiv in zonele rurale? Ei bine, specialisti din domeniul bancar au raspunsurile la aceste intrebari.

C.I.P., luni 16 mai 2016 , 14:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In primul rand, costurile pentru mentenanta unui bancomat sunt mari, iar rentabilitatea este scazuta atunci cand lumea nu le utilizeaza. "Costurile totale depasesc 15.000 de euro pentru o locatie. Costurile de instalare si mentenanta in zonele rurale sunt mult mai ridicate decat in alte zone. Cu toate astea, bancherii considera ca dezvoltarea in zona rurala reprezinta o investitie in viitor.", au declarat oameni din BCR pentru cei de la HotNews.ro.

Costurile de mentenanta sunt diferite in functie de locatiile in care sunt amplasate pentru ca difera costurile de chirie, dar si modul in care ele se strica, acest lucru fiind determinat de zona. Costurile de mentenanta pot varia de la 500 de euro si ajung pana la 1.000 de euro.

Pentru a devenit rentabile, conform declaratiei unui reprezentant BCR, un bancomat trebuie sa aiba medie de 2.000 de tranzactii lunar, in schimb, cei de la CEC Bank noteza ca un bancomat este rentabil atunci cand are un rulaj lunar de minimum 200.000 de lei, noteaza aceeasi sursa.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si