Sunt peste 10.000 de masoni in Romania, iar de-a lungul timpului presa a relatat ca mai multe personalitati politice si din mediul de afaceri ar face parte din organizatie. Masoni au fost si sunt si din lumea artistica, cel mai cunoscut fiind regretatul Florian Pittis, pe langa acesta figurand numele lui Nicu Alifantis sau regizorului Ducu Darie, fiul lui Iurie Darie.

Intr-o inregistrare video de acum cativa ani, Ducu Darie apare in timp ce conduce o ceremonie de initiere masonica, in fata unei mese pe care se afla doua cranii umane.
"Există nişte bariere pentru a intra în masonerie. În primul rând, se poartă o discuţie la liber cu cel care vrea să adere la o organizaţie masonică. Aproape fără să ştie că cel cu care stă de vorbă  îl interoghează masonic. Dacă cel care-l interoghează crede că e potrivit, îl cheamă pentru o altă discuţie, cu marele maestru sau cu altcineva din conducerea  Marii Loji. În a treia fază el este introdus în templu cu o banderolă la ochi să nu cunoască identitatea celorlalţi, în ipoteza în care este respins. I se pun câteva întrebari de genul: de unde a aflat de masonerie, de ce este interesat de ea, ce aşteptări are? În final, când toată lumea a votat admiterea lui, el nefiind în sală, se trece la iniţierea propriu-zisă”, a explicat Horia Nestorescu-Balcesti, unul dintre cei mai vechi masoni din Romania, pentru urbology.ro.
"Există grade în masonerie: ucenic, calfă şi maestru. După aceea este acea masonerie a gradelor înalte. 
Se urcă în grade în funcţie de cultura masonică şi eşti evaluat de către fraţii din organizaţia masonică din care faci parte. La trecerea de la un grad la altul el trebuie să ţină o conferinţă. În loja noastră sunt şi preoţi, şi călugări, avem şi doi stareţi de mănăstire. Nu există prejudecăţi şi avem o relaţie excelentă cu biserica. Marea Lojă Naţională Masonică din România are vreo 11.000 de membri”,
a mai dezvaluit Nestorescu-Balcesti.

 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si