Ultimă oră! Politician în stare gravă, după ce a fost bătut cu bâtele de lemn: "L-au lăsat inconștient, apoi l-au lovit cu picioarele"

Un deputat şi totodată lider local al Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a fost rănit grav într-o agresiune ”motivată politic” comisă de către mai multe persoane, luni, la Bremen, relatează AFP.

M. P., marți 08 ianuarie 2019 , 12:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Poliţia din Bremen, în nordul Germaniei, a anunţat că agresiunea a cărei victimă a fost Frank Magnitz, un deputat naţional şi şeful fialialei formaţiunii în oraş, a avut loc luni seara în centrul localităţii.

”Având în vedere funcţiile victimei, credem că este vorba despre un act motivat politic”, a subliniat poliţia, annunţând că serviciile siguranţei statului, competente în acest tip de cazuri, au fost însărcinate cu ancheta.

AfD a publicat o fotografie în care alesul apare inconştient pe un pat de spital, cu faţa însângerată şi tumefiată şi o tăietură lungă şi adâncă pe frunte.

Potrivit formaţiunii, Frank Magnitz a fost atacat de trei persoane cu faţa ascunsă.

”I-au aplicat lovituri cu o bâtă de lemn până l-au lăsat inconştient şi apoi l-au lovit, la pământ, cu picioarele”, afirmă AfD, precizând că un muncitor în construcţii prezent la faţa locului a pus capăt agresiunii.

Unul dintre liderii la nivel naţional ai partidului de extremă dreapta, Jörg Meuthen, i-a acuzat pe agresori că l-au ”lovit aproape până la moarte” pe deputat şi s-a declarat ”bulversat” de acest caz.

Sursa: news.ro

Te-ar putea interesa si