Ultima şansă pentru românul condamnat la moarte în Malaezia! Ce trebuie să facă Ionuţ Gologan pentru a se întoarce nevătămat în ţară

Soarta românului condamnat la moarte în Malaezia ar putea fi tranşată într-un mod la care nu s-a gândit nimeni până acum.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin marți 11 decembrie 2018 , 16:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia, ar putea fi obiectul unui schimb de prizonieri între cele două state. Informaţia-bombă apare în presa din Malaezia, unde se scrie că România ar putea deveni parte dintr-o înţelegere cu statul asiatic. Totuşi, numele lui Gologan nu apare în mod explicit în cadrul articolului.

Conform publicaţiei malaeziene Cilisos.my, guvernul malaezian a implementat, încpând cu 2015, o măsură la care, de-a lungul ultimilor ani, au aderat sau sunt pe cale să adere mai multe state cum ar fi: Letonia, Bulgaria, Azerbaidjan, Filipine, Turcia, Arabia Saudită, Corea de Sud şi România. Programul deja funcţionează şi, spun jurnaliştii malaezieni, schimburile de prizonieri au început să se realizeze.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Hishammuddin Tun Hussein, ministru de interne în Malaezia, confirmă varianta înaintată de jurnalişti: ”Transferul internaşional de prizonieri se va realiza prin intermediul unor tratate internaţionale între cele două ţări participante care vor semna o înţelegere sau un tratat care să permită acest schimb”. Conform ministrului, peste 2.600 de malaezieni sunt în acest moment deţinuţi în penitenciare de peste graniţă.

Hishammuddin a explicat şi care ar fi condiţiile pentru ca un astfel de schimb să se realizeze:
- Ţările să aibă un tratat sau o înţelegere cu Malaezia
- Deţinutul să aibă o sentinţă definitivă
- Deţinutul să fi săvârşit o infracţiune în ambele state
- Prizonierul să aibă o sentinţă mai mare de şase luni la data tratatului.

Vestea proastă pentru Gologan este că în acest moment, guvernul malaezian exclude din acest tip de tratat condamnaţii la moarte, ceea ce înseamnă că în primă fază, sentinţa lui Gologan, care în acest moment este una definitivă, să fie comutată într-una de închisoare pe viaţă (sau pe termen lung).

În acest moment, în închisorile din Malaezia se află peste 2.000 de deţinuţi care sunt eligibili pentru un astfel de schimb, conform unui raport al guvernului malaezian.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si