Un agricultor din Olt a dat lovitura: "Sunt polenizate cu bondari, nu chimic, am mers pe substanta mai mult bio"

Rosiile romanesti de toamna, facute in solariile fermierilor din Olt, vor ajunge in curand pe tarabele din piete. Motivati de subventia de 3000 de euro primita de la stat, agricultorii au investit in solariile cu legume, iar rasplata a fost pe masura. Productia e atat de bogata, incat vom avea rosii romanesti chiar si in luna decembrie.

Author: V.P. miercuri 18 octombrie 2017 , 19:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Eugen, un agricultor din Olt este mai fericit ca niciodata: Solariile lui sunt pline de rosii bio, dulci si zemoase. Subventia pe care o va primi de la stat l-a determinat sa investeasca mai mult in cultura de rosii - iar unde-s bani mai multi...si

calitatea  e mult mai buna. Tocmai pentru ca n-a mai facut economie, fermierul si-a permis sa incalzeasca solariile si sa foloseasca pentru legume numai substante naturale.

- Sunt polenizate cu bondari, nu chimic, am mers pe substanta mai mult bio

Mandru de recolta e si Cornel, un alt agricultor care va primi subventie.  Bucuria cea mare este ca rosiile de toamna vor fi vandute comerciantilor la un pret bun.

Toamna a fost atat de rodnica, incat agricultorii se gandesc sa produca rosii chiar si pe timp de iarna. Bineinteles, pentru asta ar avea nevoie in continuare de subventii.

Gheorghe Zavaleanu-presedinte Sindicatul Producatorilor din Olt: Ei trebuie sa comercializeze in perioada asta 2000 de kilograme.

Cred ca reusesc, se anunta si vreme buna in luna octombrie si doua tone e mult mai usor de comrcializat.

Primul transport de marfa a plecat catre piete la inceputul lunii octombrie. Fermierii vor livra rosii catre marile  piete din tara pana in luna decembrie si vor primi de la Ministerul Agriculturii 3000 de euro  pentru fiecare hectar cultivat.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si