Un al doilea român de pe nava de lux Diamond Princess a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus

Presa japonează a făcut anunțul oficial: un al doilea român de pe nava de lux Diamond Princess a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

M.A., miercuri 19 februarie 2020 , 10:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un al doilea român a fost depistat cu coronavirus, pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în Japonia, conform MAE, care precizează că ates vorba despre un membru al ecipajului navei.

”Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess”, a transmis MAE.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome.

Citeste si: Actorul George Stoian s-a stins din viață

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

Citeste si: Meteorologii aduc ultimele vești: vremea se va răci în următoarele zile, când își vor face apariția și ploile

În ceea ce priveşte nava Westerdam, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi (acreditată şi pentru Regatul Cambodgia) de la autorităţile cambodgiene, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

Citeste si: Fără termoscanere pe Aeroportul din Otopeni, în plină epidemie de coronavirus! „Domnesc nepăsarea, neștiința, neputința”

MAE anunţa în 13 februarie că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină la Yokohama, a fost depistat pozitiv la coronavirus.

Pe nava de croazieră Westerdam, andocată în Cambodgia, sunt 17 români - 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si