Un alt oraș mare din țară și încă patru comune au ajuns la rata de infectare de 4 la mia de locuitori

În municipiul Bistrița și în alte patru comune de lângă acesta, au depășit rata de infectare de 4 la mia de locuitori cumulată în ultimele 14 zile. Astfel în aceste localități se vor adăuga noi restrciții în privința programului de funcționare al agenţilor economici şi și intervalul orar aș circulaţiei persoanelor, potrivit autorităților din Bistrița-Năsăud.

Author: Alina Raducu sâmbătă 27 martie 2021 , 18:16

Un alt oraș mare din țară și încă patru comune au ajuns la rata de infectare de 4 la mia de locuitori
Un alt oraș mare din țară și încă patru comune au ajuns la rata de infectare de 4 la mia de locuitori
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Localităţile care au depăşit pragul de infectare de 4 la o mie de locuitori sunt municipiul Bistriţa şi comunele Budacu de Jos, Sânmihaiu de Câmpie, Teaca şi Braniştea, conform Prefecturii Bistriţa Năsăud.

Alte localități din România în care rata de incidenșă a cazurilor de COVID-19 a crescut la 4 la o mie de locuitori

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă reamințește cetățenilor măsurile restricțive stabilite, care vor contribui evitarea răspândirii cazurilorcu noului Coronavirus în oraşele şi comunele care depăşesc această rată de infectare.

Așadar, măsurile luate constă în reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori şi mai mica de 7,5 la 1000 de locuitori, până la ora 20.00,

pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Excepţie unii localnici care se vor deplasa din motive întemeiate, iar deplasarea acestora se va face doar în baza declaraţiei pe propria răspundere sau a adeverinţei de la angajator.

Citeste si: Ce reacții adverse pot provoca vaccinurile COVID-19 aprobate în România: Pfizer, Moderna, Astrazeneca și Johnson and Johnson

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si