Un autobuz pe hidrogen va fi testat săptămâna aceasta în Vâlcea

Un autobuz inovativ alimentat cu hidrogen va circula săptămâna aceasta în municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru a fi testat în vederea unei posibile cumpărări a unor astfel de prototipuri prietenoase cu mediul pentru transportul în comun din oraş, a informat, luni, municipalitatea râmniceană.

Author: Alexandra Costea luni 06 decembrie 2021 , 21:43

Un autobuz pe hidrogen va fi testat săptămâna aceasta în Vâlcea

Un autobuz pe hidrogen va fi testat săptămâna aceasta în Vâlcea

[Sursa foto: Primăria Râmnicu Vâlcea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

,,Din dorinţa de a face o simulare în condiţii cât mai apropiate de realitate, autobuzul va circula pe mai multe linii ETA din oraş, fiind disponibil şi pentru îmbarcarea călătorilor, ce vor avea astfel ocazia să călătorească gratuit cu acest mijloc de transport.

Pe durata testării, compania ETA S.A. (operatorul de transport în comun din oraş- n.r.) va realiza o monitorizare a autonomiei şi a consumului de hidrogen înregistrat, în paralel cu studiul comparativ al costurilor de operare a acestui autobuz faţă de autobuzele alimentate cu alte tipuri de combustibili neconvenţionali, dar şi o analiză a cheltuielilor aferente implementării infrastructurii necesare (inclusiv a unei staţii de reîncărcare) pentru operarea unei flote de autobuze alimentate cu hidrogen", se menționează în comunicatul transmis de Primăria Râmnicu Vâlcea.

Citeste si: VIDEO- Scandal monstru la un târg de Crăciun din Constanța

Autobuze prietenoase cu mediul în Râmnicu Vâlcea

Reprezentații primăriei din Râmnic au informat că autobuzul, fabricat de compania poloneză Solaris Bus&Coach, este sută la sută ecologic,bazându-se pe cele mai noi tehnologii din domeniul hidrogenului, motiv pentru care probele vor fi realizate în

parteneriat şi cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice ICSI- Râmnicu Vâlcea, recunoscut pe plan naţional şi internaţional şi pentru tehnologiile energetice bazate pe hidrogen dezvoltate.

,,Principalele avantaje ale utilizării acestui tip de vehicule sunt autonomia mult mai mare comparativ cu a unui autobuz electric cu acumulatori şi timpul de alimentare mult redus: de la câteva ore (în cazul încărcării acumulatorilor unui autobuz electric), la câteva minute. În contextul în care autobuzele cu emisii 'zero' reprezintă viitorul transportului în comun, ETA S.A. ia în calcul alternativa achiziţionării unor astfel de vehicule prietenoase cu mediul, alimentate cu combustibili neconvenţionali, apelând la toate liniile de finanţare disponibile, fie că e vorba de proiecte pe PNRR, fie pe programele operaţionale finanţate de fondurile europene", se precizeză în comunicatul Primăriei Râmnicului. 

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Omicron le strică vacanțele românilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si