Un băieţel de 10 ani a primit o inima nouă, la Târgu Mureş. Inima Emiliei bate acum în pieptul lui Denis. Mesajul emoţionant al mamei, pentru părinţii fetiţei-donator

Denis, un băieţel de 10 ani din Tulcea, a fost supus aseară unei operaţii de transplant de cord, realizată de medicii de la spitalul din Târgu Mureş.

M.C.B., joi 06 decembrie 2018 , 09:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Denis a fost diagonsticat cu insuficienţă cardiacă în stadiu avansat şi, de 3 ani, era pe lista de aşteptare pentru o inimă nouă, a deyvăluit observator.tv.  El a mai fost aproape de realiyarea transplantului în două rânduri.

”Prima şansă pe care a avut-o, s-au răzgândit părinţii foarte rapid, nu au mai fost de acord cu prelevarea organului şi la a doua şansă copilul era foarte răcit şi nu s-a putut efectua. Copilul a spus că a treia este cu noroc şi aşa a fost”, a spus Marieta Ţurlică, mama lui Denis.

Lui Denis i-a fost transplantată inima Emiliei, o fetiţă de 8 ani, din Oradea, aflată în moarte cerebrală după un accident rutier.

10 medici au realizat operaţia care a durat cinci ore şi jumătate.

”Le mulţumim părinţilor din suflet care au avut curajul şi puterea de a face pasul acesta. Acolo, undeva, fetiţa lor încă trăieşte în copilaşul nostru”, a mai spus Marieta Ţurlică, mama lui Denis.

În România, s-a mai realizat anul acesta un singur transplant de inimă la copii. 

Te-ar putea interesa si