Un băiețel în vârstă de 12 ani din Rusia a primit citație pentru a se prezenta la cel mai apropiat centru de recrutare.

Apropiații copilului sunt de-a dreptul șocați, neînțelegând de ce un copil ar primi o astfel de hârtie și nu-și pot imagina ce planuri ar putea avea Vladimir Putin cu acesta.

Citește și: Jens Stoltenberg, avertisment de ultimă oră: „Războiul din Ucraina ar putea ajunge în Europa și s-ar putea transforma într-un război între NATO și Rusia”

Întâmplarea este neconformă cu legile din Rusia

În Rusia, înrolarea militară se poate efectua începând cu vârsta de 16-17 ani. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În momentul actual, rudele copilului nu știu cum să gestioneze această situație delicată și șocantă și nu înțeleg de ce ar trebui să se prezinte un copil nevinovat la Comisariatul Militar.

"Situația este așa, copilul are 12 ani, a venit o citație de la comisariatul militar... din câte îmi amintesc, înregistrarea inițială începe de la 16-17 ani... întrebarea este... de ce i se cere copilului să se prezinte la comisariatul militar", au declarat rudele băiatului, potrivit canalului de Telegram PP Kansk.

Citește și: Vladimir Putin, amenințări la adresa Occidentului: ”Dorinţa de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială creşte riscurile de conflict”

Inclusiv copiii de 5 ani primesc astfel de citații

Mama băiețelului de doar 12 ani a făcut întâmplarea publică pe rețelele de socializare. La scurt timp a aflat că astfel de „greșeli” sunt frecvente în spațiul rusesc și că nu e ceva nou. 

Mai mult decât atât, femeia a descoperit că există cazuri și mai grave de atât. Spre exemplu, unii părinți au dezvăluit că astfel de solicitări de înrolare au fost trimise și către copii de doar 5 ani. Un alt copil, elev în clasa a IX-a, a spus că el a primit citație pentru mobilizarea pe frontul din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării nu a spus niciun cuvânt despre incidentele acestea. 

Întâmplarea este cu atât mai bizară, deoarece Vladimir Putin a declarat săptămâna această că nu se gândește la o nouă mobilizare pe frontul din Ucraina.

Citește și: Putin recunoaște că Rusia atacă infrastructura civilă din Ucraina. "Cine a început?", întreabă președintele rus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si