Un bărbat a fost atacat de un urs, în jurul orei 20:00, vineri seara. Acesta era însoțit de un copil de opt ani. Borboly Csaba a explicat că bărbatul i-a spus copilului să fugă și a scăpat după ce a hrănit ursul cu alimente.

Citeste si: Pui de urs, lovit de o mașină pe DN1, în județul Sibiu

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Mi-a povestit prin telefon persoana atacată că a fost cu un copil de opt ani şi este un vorba de un urs agresiv, care de mai multe ori a atacat şi alţi oameni. Credeţi-mă că este incredibil ce forţă a avut acest om, care a spus copilului să fugă şi el a mers împotriva ursului, ursul a atacat şi a avut putere acest om să scoată ce avea la el, nişte alimente, ciocolată, bomboane pentru copil, răcoritoare şi să pună în gura ursului care l-a atacat. Şi nu s-a mişcat, pentru că a zis că dacă s-ar fi mişcat, ursul l-ar fi doborât şi l-ar fi omorât (…) Ursul a luat mâncarea primită şi aşa a reuşit omul să scape”, a afirmat preşedintele CJ Harghita.

Bărbatul a scăpat în momentul în care a început să hrănească ursul

„Domnul ministru (Tanczos Barna, ministrul Mediului-nr) a scos un act normativ care permite extragerea (împuşcarea-nr) acelor urşi periculoşi.

Eu nu cred în relocare, pentru că ursul (…), dacă va fi relocat undeva, acolo va face pagube. Deci, nu va face la mine sau nu va fi pusă în pericol viaţa mea şi a familiei mele, ci a unei alte persoane. Deci, ştim foarte bine că ursul, care deja mănâncă şi vine între oameni şi atacă oamenii, acela niciodată nu va putea să trăiască cum am dori sau cum am văzut în poveşti sau în basme.

Citeste si: Un tânăr de 17 ani a fost atacat de urs, în Prahova. A fost emis mesaj Ro-Alert de "alertă extremă"

Aici trebuie să fie luate nişte decizii şi eu vă îndemn pe toţi: haideţi să ne unim forţele, chiar dacă unii spun că mafia ursului nu este, după mine mafia ursului este compusă din acei oameni care trăiesc bine-mersi cu fonduri enorme, cu publicaţii, cu loc de muncă, acei oameni care cred că nu trebuie să fie făcut nimic pentru a proteja viaţa oamenilo r, a copiilor din judeţul Harghita. Toţi aceşti oameni fac parte din mafia ursului şi pas cu pas vom demonta, vom dovedi şi eu cred că vom reuşi să-i convingem să facă un pas înapoi”, a spus Borboly Csaba.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si