Un bărbat a mers 800 de kilometri pentru a se vaccina cât mai rapid

Un constănțean a traversat toată România de la est la vest cu trenul pentru a se vaccina împotriva coronavirusului. Bărbatul a vrut să facă asta cât mai repede și doar la Arad a mai găsit loc.

Andreea Bolocan, duminică 21 martie 2021 , 12:36

Un bărbat a mers 800 de km pentru a se vaccina
Un bărbat a mers 800 de km pentru a se vaccina
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Programarea a fost făcută de bărbat la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Grădiște. Constănțeanul s-a programat în luna ianuarie, pe platforma de vaccinare, în momentul în care s-a deschis campania de vaccinare pentru cei din etapa a II-a, lucrători din domenii esențiale și bolnavi cronici.

Bărbatul, care avea afecțiuni ce l-ar fi făcut vulnerabil în cazul infectării cu COVID-19, a dorit să se vaccineze cât mai repede, dar n-a găsit loc decât la Arad, atunci când a dorit să se programeze. Așa că a decis să aleagă primul loc disponibil.

Citeste si: Vești bune din partea celui care a inventat vaccinul Pfizer/BioNTech: „Probabil că nu vom avea nevoie de restricții până la sfârșitul verii”

A parcurs 800 de kilometri pentru a se vaccina

Bărbatul s-a prezentat la Arad în ziua programării la vaccin, după ce călătorise cu trenul 800 km.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Grădiște, medicul epidemiolog Lenuța Timiș: „Am avut, într-adevăr, la începutul lunii martie, o persoană venită tocmai din Constanța, pentru a se vaccina la Arad. Acesta nu este însă un caz singular.

Zilnic avem persoane din alte județe care vin la noi, în urma programării prin intermediul platformei”.

A mers cu trenul 800 de km pentru a se vaccina

Medicul spune că centrul pe care îl conduce a primit pacienți și din alte județe îndepărtate, dar nu atât de mult cum a fost cazul pacientului din Constanța: „Cei mai mulți sunt din județul Timiș, avem zile când aproape jumătate dintre cei pe care îi vaccinăm sunt din Timiș, dar vin și din Bihor sau Bistrița.

Citeste si: Premierul unei țări s-a îmbolnăvit de COVID, la două zile după vaccin!

Centrul de vaccinare din Grădiște, extrem de solicitat

Centrul de vaccinare din Grădiște a fost destul de greu încercat din punctul de vedere al patologilor: am avut pacienți cu boli rare, alergii, boli autoimune, care au venit să se vaccineze la noi și nu știam dacă vor avea reacții adverse, și mai ales de ce natură, postvaccinare.

Dar nu am au fost evenimente deosebite, cu toate că eram pregătiți să intervenim cu medicație de toate felurile, dar și aparatură performantă, dacă ar fi fost necesar”.

Centrul de vaccinare de la Grădiște a fost și cel mai solicitat centru din Arad. Au fost zile când acolo s-au vaccinat până la 300 de persoane. Cele două echipe de vaccinare sunt compuse fiecare din trei medici, două asistente și un registrator, care lucrează zilnic 12 ore.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată... Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată ultimele cotații
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce... Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si