Un bărbat degerat a murit la Motru, după ce a fost ţinut trei zile în spital fără să fie operat. Medic: "Ieşeam din tură!"

Caz şocant la Spitalul Municipal Motru din Gorj. Un bărbat internat cu cangrenă şi degerături la ambele picioare, a murit după ce a fost ţinut trei zile în spital, fără să fie operat. Medicul nu l-a operat pentru că ieşea din tură, iar anestezistul era în concediu.

C.I.P., vineri 14 decembrie 2018 , 16:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bărbatul de 69 de ani, de loc din Mătăsari, suferise degerături şi era în şoc septic.

Pentru a i se salva viaţa ar fi trebuit operat chiar din prima zi în care a fost dus la spitalul din Motru, spun medicii de la Târgu Jiu.

Teodor Zavate spune, însă, că nu l-a operat pe bărbat pentru că ieşea din tură şi mai mult, anestezistul era în concediu, scrie adevărul.ro.

Cum la Motru nu putea fi operat, bărbatul ar fi trebuit să fie transferat la Târgu Jiu, însă acest lucru s-a întâmplat doar după trei zile. Bărbatul a murit pe masa de operație, din cauza unui stop cardio-respirator.

Familia îl acuză pe medicul Teodor Zavate că nu a făcut nimic ca să-i salveze viaţa şi a anunţat că va depune plângere la Parchet, la Colegiul Medicilor şi la Ministerul Sănătăţii.

Medicul Tedor Zavate susţine că a încercat să-l transfere de mai multe ori în decursul celor trei zile, însă pacientul a fost o victimă a sistemului.

"A venit vineri, spre sfârşitul programului, în jur de două fără un sfert, într-o stare de marasm, care înseamnă ceva de Auschwitz, plin de urină şi fecale, cu urme de insecte, plus cangrenă umedă şi degerăturile la picioare. La spitalul din Motru nu putea fi operat pentru că, unu, ieşeam din tură şi doi, anestezistul era în concediu.

Deci, nu aveam anestezist", a declarat Zavate potrivit adevarul.ro.

El spune că a fost refuzat de mai multe spitale din județ când a cerut transferul bolnavului.

"Concluzia este că aici nu puteam să-i fac nimic, decât transferul, lucru pentru care m-am luptat de două ori. Neputându-mă lupta cu sistemul, am încercat…", a mai spus Zavate.

Conducerea Spitalului Municipal din Motru a demarat o anchetă în acest caz.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată... Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată ultimele cotații
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce... Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si