Un bărbat deghizat în Boris Johnson a protestat în fața centrului care a găzduit COP26. Acesta a incendiat o barcă

Un activist pentru climă costumat în premierul britanic Boris Johnson, a incendiat, în faţa centrului de congrese din Glasgow, o barcă de mici dimensiuni. Acest centru va găzdui în scurt timp Conferinţă ONU pentru climă (COP26). Bărbatul a protestat faţă de utilizarea combustibililor fosili.

Author: Alexandra Costea miercuri 27 octombrie 2021 , 18:34

Un bărbat deghizat în Boris Johnson a protestat în fața centrului care a găzduit COP26. Acesta a incendiat o barcă

Un bărbat deghizat în Boris Johnson a protestat în fața centrului care a găzduit COP26. Acesta a incendiat o barcă

[Sursa foto: Russell Cheyne via Agerpres]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 Ocean Rebellion, o divizie desprinsă din organizaţia Extinction Rebellion, a organizat protestul. Această divizie este alcătuită din activişti care militează pentru combaterea schimbărilor climatice. 

Citeste si: Un român cu domiciliul în Anglia și-a ucis iubita cu foarfeca. Acesta nu era de acord ca femeia să se tundă

Manifestațiile protestatarilor în Glasgow

Protestatarul purta o mască ce imita chipul prim-ministrului Marii Britanii. Bărbatul a incendiat o barcă de mici dimensiuni pe care era scris mesajul ,,Your Children's Future", în traducere ,,Viitorul copiilor voştri". 

Alți protestatari, tot activiști de mediu, au incendiat teancuri de bancnote în timpul  evenimentului. Printre ei se afla și o persoană care purta o mască ce imita o canistră de petrol, pe care se regăsea scris mesajul ,,Oilhead", ,,Cap de petrol". Evenimentul a fost organizat pe malul râului Clyde din Glasgow, în faţa centrului de evenimente unde va fi organizat COP26.

Citeste si: Imaginile durerii! Un bărbat a fost îngropat de viu 48 de ore lângă soția moartă după cutremurele din Turcia- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Protestatarii susțin că inițiativa lor ,,simbolizează absenţa completă a obiectivelor Guvernului Marii Britanii pentru combaterea schimbărilor climatice catastrofale, acidificării oceanelor şi distrugerii biodiversităţii, care vor devasta viitorul nostru al tuturor şi vor lăsa un ocean mort pentru generaţiile următoare".

O membră a organizației Ocean Rebellion, Floss Stallard, a solicitat renunţarea la exploatarea petrolieră Combo, situată la vest de Insulele Shetland. 

,,Exploatarea petrolieră Cambo reprezintă o continuare a cedării noastre în faţa presiunii exercitate de industria carburanţilor fosili. Omenirea trebuie să renunţe la petrol, nu să sape noi puţuri de exploatare", a declarat activista britanică.

Organizaţia Ocean Rebellion a fost creată în august 2020 de un mic grup de activişti care făceau parte din Extinction Rebellion. 

Citeste si: Un nou record de vaccinări în România: peste 150.000 de doze în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si