Un barbat din Arad a castigat 15.000 de euro la loteria bonurilor fiscale. ANAF refuza sa dea premiul

Un barbat din Arad a castigat 15.000 de euro la loteria fiscala, insa ANAF refuza sa ii dea banii pentru ca bonul nu i-ar apartine. Potrivit institutiei, barbatul a luat bonul dupa ce a fost aruncat de alti cumparatori.

A.L., joi 06 aprilie 2017 , 15:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Inspectorii ANAF ori nu s-au hotarat de ce fapta sa il acuze pe Constantin Lungu, ori nu vor sa declare, pentru ca in raspunsul emis de Administratia Fiscala pentru Digi24 nu se face referire la niciun articol anume din legislatia penala sau din cea care reglementeaza domeniul fiscal. Este doare referirea generala la suspiciunea de comitere a unei infractiuni.

Potrivit normelor care organizeaza Loteria Bonurilor Fiscale, atunci cand exista acesta suspiciune, cel care a castigat isi poate pierde drepturile. Acum, Inspectorii ANAF spun ca biletul norocos nu este al castigatorului, ci al unui alt cumparator care l-a aruncat insa la iesirea din magazin.

Constantin Lungu are aceasta preocupare, aduna bonurile din preajma centrelor comerciale, le triaza si le depoziteaza pana la extragerile lunare.

In 2015, a castigat 287 de lei la loteria bonurilor fiscale si a si primit banii. La ultima extragere din 2016, a castigat echivalentul a 15.500 de euro, insa de data aceasta, tot pe baza unui bon gasit, nu a mai reusit sa isi ridice premiul.

Barbatul spune ca nu are nicio vina si ca nicio lege nu ii interzice sa caute sa adune bonurile aruncate de altii. Cand a aflat ca autoritatile au inceput o ancheta, a inregistrat cererea de ridicare a premiului pe numele fiicei sale.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si