Șapte medici, patru de la UPU a Spitalului Județean Galați și trei de la un laborator de analize, sunt acuzați pentru ucidere din culpă și abuz în serviciu în urma decesului pacientului.

Parchetul spune că medicii nu i-au administrat bărbatului antibiotice, iar cei din laboratorul de analize nu au efectuat urgent analiza testului PCR. Toți medicii implicați în acest caz au fost suspendați și nu mai practică.

Bărbatul a fost plimbat între spitale și lăsat să aștepte pe o bancă din curtea spitalului pentru rezultatului testului PCR care a fost unul negativ.

Citeste si: Un tânăr sportiv de 18 ani a murit într-un Mercedes rupt în bucăţi de prietenul lui. Andrei era fiul unui polițist

„Semne gripale, păreau, să spunem. Febră, tuse. Echipajul a ajuns la fața locului. L-a găsit cu simptomatologie cu impregnare virală. Testul rapid antigenic, negativ. A fost transportat la spitalul județean, la serviciul de urgență”, a declarat, un medic de la Serviciul de Ambulanță Galați.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Soția bărbatului este de părere că acesta ar mai fi trăit dacă sistemul medical nu ar fi fost blocat de procedurile impuse de pandemie.

„Cu saturație scăzută, sindrom febril, cu stare generală alterată, imaginea radiologică preta la diagnostice diferențiale severe, având în vedere evoluția în 24 de ore. Și a fost returnat pentru investigații de specialitate și consulturi interdisciplinare și mutidisciplinare către Spitalul Județean”, explica purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Galați. 

Ce spun anchetatorii?

Potrivit anchetatorilor, victima s-a prezentat pe 30 octombrie 2021, între orele 14:00 și 15:00 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi prezentând o stare de rău. Bărbatul a fost trimis acasă fără a fi examinat, i s-a recomandat să aștepte ambulanța pentru a fi testat pentru COVID-19, deși era vaccinat cu schemă completă și efectuase acasă un test rapid care ieșise negativ. 

Duminică, pe 31 octombrie 2021, bărbatul a fost adus la spital de ambulanță prezentând simptome de pneumonie, respectiv febră, frison, temperatură, dispnee. A fost înregistrat ca suspect COVID, iar testul PCR a fost repetat deoarece nu era concludent.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Acesta a așteptat aproape întreaga zi afară rezultatul testului PCR, a plecat acasă pe propria răspundere fără să îi fie prescris un tratament. Următoarea zi a fost adus în stare gravă, a fost examinat și s-a hotărât transferul pacientului la Spitalul TBC. Starea sa de sănătate s-a agravat, a fost mutat la ATI unde a decedat.

Prin ordonanța din 01.11.2022, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru inculpați pe o durată de 60 de zile, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Citeste si: VIDEO- O polițistă din Buzău de 36 de ani s-ar fi sinucis cu pistolul din dotare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si