Un barbat si-a decapitat mama cu un cuţit si i-a infipt capul in gard. Credea ca femeia este un demon

Un bărbat, de 37 de ani, din comuna gălăţeană Movileni, a fost arestat pentru omor calificat după ce şi-a decapitat mama cu un cuţit şi i-a înfipt capul în gardul casei, motivând că acesta devenise ”demon”. ##VIDEO33484##

Editor: Catalin Patru miercuri 09 noiembrie 2016 , 15:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bărbatul locuia împreună cu mama sa, o femeie de 71 de ani, în comuna gălăţeană Movileni, iar luni seară, potrivit anchetatorilor, pe fondul unor ”motivaţii de ordin mistico-religios”, şi-a decapitat mama cu un cuţit.

”Inculpatul Mihăilă Ionel, de 37 de ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi(...).

În seara zilei de 7 noiembrie 2016, pe fondul unor motivaţii de ordin mistico-religios şi a unui mod de manifestare de o extremă violenţă, inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt pur şi simplu într-unul din parii gardului care le mărginea locuinţa”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.    

Crima a fost sesizată la Poliţie marţi dimineaţă, de preotul din localitate, căruia bărbatul i-a spus ce a făcut.

”Nu există un mobil, este foarte convins că ceea ce a făcut e un act de dreptate, de altfel el s-a dus la preot după ce a comis această faptă, să îi spună că a restabilit ordinea.
Preotul a fost cel care a anunţat la 112, era în dimineaţa zilei de 8 noiembrie. Fiind sărbătoare lumea a început să meargă la biserică, iar domiciliul lor este vizavi de biserică. Inculpatul a pus capul propriei mame cu spatele spre biserică pe motiv ca nu are dreptul să privească spre biserică
”, a precizat Istrate.     

Bărbatul le-a mai spus anchetatorilor ca mama lui devenise ”demon” şi prin uciderea ei a făcut ”un act dreptate”.

”Inculpatul a fost plecat o perioadă de timp din ţară, nu a avut niciun fel de manifestare violentă. Între dumnealui şi mama dumnealui în vârstă de 71 de ani nu au existat conflicte, erau efectiv îndemnuri ale mamei de o a ajuta la treburile din gospodărie, motiv pentru care inculpatul a început să o privească ca pe un duşman, ca pe un demon, aşa a şi spus, asta devenise mama lui. Este un om liniştit, a fost liniştit pe durata audierilor, a spus că ceea ce a făcut este un act de dreptate. A devenit violent acum, în momentul în care a fost scos din arest şi dus la instanţa pentru a se discuta propunerea de arestare”, a mai spus Liliana Istrate.    

Anchetatorii spun că nu s-au mai confruntat cu un caz atât de violent.

”Avem foarte multe infracţiuni de omor şi tentativă la omor, lovituri cauzatoare de moarte, dar în această modalitate nu s-a înregistrat până acum o speţă similară”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Procurorii vor continua cercetările pentru a stabili dacă bărbatul a mai avut până acum un comportament violent, inclusiv faţă de alte persoane.

Miercuri, bărbatul a fost arestat preventiv pentru omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi.   

Având în vedere natura acestei infracţiuni se va dispune şi efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ.

Pentru fapta sa, potrivit Codului Penal, bărbatul riscă detenţie pe viaţă sau între 15 şi 25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si