Fara curent si caldura, nea Gheorghe rabda dupa incendiul care i-a mistuit casa cat n-a rabdat o viata intreaga! Bunicul a muncit de tanar, iar fanul l-a facut bogat la batranete: de pe urma capitelor care ii stau in ograda de ani buni, acum, la ananghie, omul harnic isi va lua rasplata.

La 85 de ani, bunicul isi ridica din cenusa si din fan... alta casa. Nu vrea una oarecare, ci sa fie dupa sufletu-i: din lemn, cu fundatie de piatra si coloane frumos impodobite, cum au lasat pe pamant stramosii lui.

- Cu astea o sa terminati casa, o sa faceti tot ce aveti nevoie... Terminam!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

La randuiala sfanta, vecinii il ajuta cum pot: unii c-o mana de ajutor, altii- putini- ii cumpara fanul. Nea Gheorghe duce insa greul: nu trece zi sa nu mai puna un lemn la casa.

-Mai puteti la varsta dumneavoastra? -Vai de mine, nu face unul de 20 de ani ce fac eu!-Ce ziceti, acum, de sarbatori? O sa fie mai cald in casa? Mai frumos? Mai e treaba, sa astup acolo gaurile...

O singura problema are bunicul: nu mai are cui sa vanda averea agonisita cu sudoare fruntii, iar banii de pensie, nici 400 de lei, abia ii ajung de mancare. Nea Gheorghe spera totusi ca pana de Craciun sa gaseasca cumparatori. Vrea cu orice chip ca sarbatorile sa-l prinda muncind, cum a facut o viata.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si