Un cartier din Galati s-a zgaltait azi-noapte din toti tatanii, in urma unei explozii la o casa. Focul ar fi fost pus intentionat

Un cartier din Galati s-a zgaltait azi-noapte din toti tatanii. Locuitorii au iesit in strada, speriati ca a fost cutremur. De fapt, intr-o casa cu etaj avusese loc o explozie. Cauzele sunt, deocamdata, tinute secret de anchetatori. Va spunem doar atat, la mijloc, ar fi vorba de camatari.

Webeditor: A.C. miercuri 15 martie 2017 , 19:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cand au iesit, speriati, din case vila vecina lumina cerul: flacari uriase au invaluit, la miezul noptii, constructia impunatoare cu etaj si mansarda. Vestea buna avea sa vina odata cu pompierii.

La momentul exploziei produse, se pare, in subsol, casa era pustie.

In spatele necazului abatut peste propritar, s-ar afla insa detalii socante!

Desi cercetarile sunt inca in desfasurare, primele indicii arata ca focul a fost pus. De cine exact, asta cauta acum sa afle anchetatorii plecand de la o informatie cruciala: proprietarul, un om de afaceri din oras, avea datorii la camatari.

„Mobilul producerii incendiului a fost declansarea unui incendiu la etajul superior, dupa care a coborat si a dat drumul la gaze la nivelul inferior. Asta explica si faptul ca apelul la 112 s-a dat cu incendiu la etaj superior, iar in timpul apelului a avut loc si deflagratia”, a declarat Eugen Chirita- purt. De cuv. I.S.U. Galati.

In urma unor decizii prost inspirate, proprietarul ar fi pierdut casa in favoarea camatarilor, carora trebuia sa le-o "predea" cat de curand. Numai ca omul si-a scos o parte din bunuri din casa si a plecat, la putin timp dupa ce s-a inserat.

Acum ar fi in strainatate pentru cateva zile.

„Am luat 50 000 de euro, le-am dat inapoi 20 000. Mai ramasese o diferenta de 30 000 de euro. Casa a fost evaluate la 10 miliarde. Executorul mi-a vandut-o cu 3 miliarde, desi casa nu era girata toata. Era girat numai parterul si etajul. Etajul 2 si mansarda nu erau girate. I-am spus executorului: de ce o vinzi daca nu era gajata? A ridicat din umeri si au facut ce au vrut si la instanta de fond”, spune Nicu bezman, proprietarul casei. 

Politistii sunt cei care vor descurca itele acestui caz. O echipa de criminalisti a cercetat centimetru cu centimetru casa si incearca sa afle cine este piromanul.

„In cauza s-a intocmit un dosar penal de cercetare sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere. Politistii efectueaza cercetari  pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs evenimentul”, a declarat Delia Rogojina- purt. de cuv. I.P.J. Galati.

Peste trei zile, proprietarul casei va ajunge in tara. Atunci el va sta de vorba cu politistii.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si