Un consilier pentru securitate naţională din SUA avertizează Marea Britanie în legătură cu riscurile implicate de folosirea tehnologiei Huawei în reţelele 5G

Consilierul american pentru securitate naţională Robert O’Brien a avertizat Marea Britanie în legătură cu riscul care ar fi implicat de folosirea echipamentelor Huawei Technologies în reţelele 5G, a relatat Financial Times, citată de Reuters.

K.B., miercuri 25 decembrie 2019 , 09:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Vor fura engros secrete de stat, indiferent că sunt secrete nucleare ale Marii Britanii sau secrete de la M16 sau M15”, a afirmat O’Brien într-un interviu acordat publicaţiei Financial Times, publicat marţi.

”Este oarecum şocant pentru noi că britanicii privesc Huawei ca pe o decizie comercială. 5G este o decizie de securitate naţională”, a adăugat consilierul.

Citeste si: Zece persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, au fost reţinute, după ce au agresat o femeie şi au distrus bunuri dintr-o societate

Citeste si: Fiica lui Adriean Videanu a plecat în călătorie în jurul lumii! Diana a fost deja în 38 de ţări şi vrea să viziteze toate cele 195 de țări de pe faţa Pământului! FOTO

O’Brien a spus că oamenii din Europa, Japonia, Noua Zeelandă şi Australia încep să înţeleagă îngrijorările exprimate de Statele Unite faţă de Huawei.

Statele Unite au presat celelalte naţiuni să nu acorde Huawei acces la reţelele 5G şi au acuzat că echipamentele companiei ar putea fi utilizate de Beijing pentru spionaj, în timp ce China a negat în repetate rânduri acest lucru.

În luna mai, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice companiilor americane să utilizeze echipamente de telecomunicaţii fabricate de companii care reprezintă riscuri de securitate naţională.

În luna mai, administraţia Trump a adăugat Huawei pe o listă neagră de companii, din motive de securitate naţională.

Citeste si: Fiica lui Adriean Videanu a plecat în călătorie în jurul lumii! Diana a fost deja în 38 de ţări şi vrea să viziteze toate cele 195 de țări de pe faţa Pământului! FOTO

Subiectul riscurilor de securitate implicate de folosirea tehnologiei Huawei a divizat ţările din reţeaua de schimb de informaţii Five Eyes, respectiv Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

Anterior, Marea Britanie a adoptat o poziţie mai puţin fermă comparativ cu alte state din grup, indicând că produsele 5G ale Huawei ar putea fi utilziate în zone mai puţin sensibile.

Reprezentanţii Huawei nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si