Mesajul minorului a ajuns în atenția celor de la Interpol

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că reprezentanții Interpol au reușit să îl identifice pe minor. 

„Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Citeste si: Un copil a fost bătut cu pumnii și picioarele într-o pauză la școală. Minorul se află în stare gravă

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Totodată, reprezentanții site-ului au alertat imediat Interpol Washington, în urma verificărilor făcute reieșind faptul că este vorba de un utilizator din Buzău. 

„Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională- Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol”, a mai fost specificat în postare.

Citeste si: Un tată și-a smucit copilul până la moarte. Era nervos din cauza unui joc online

Autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei.

Autoritățile trag un semnal de alarmă pentru părinți

Totodată, polițiștii le reamintesc părinților faptul că, potrivit Legii 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

Citeste si: House of the Dragon, prequel-ul seriei Game of Thrones, are primul trailer! Vezi când va apărea serialul în România

VIDEO- Tatăl copilului: „A făcut-o la intimidare, pentru a-și recupera contul”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si