Un copil de șapte ani, internat cu o boală extrem de rară. Care sunt simptomele

Un copil de 7 ani care suferă de varicelă hemmoragică, o maladie foarte rară, este internat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Author: Diana Puiu joi 02 februarie 2023 , 11:13

Un copil de șapte ani, internat cu o boală extrem de rară. Care sunt simptomele

Un copil de șapte ani, internat cu o boală extrem de rară. Care sunt simptomele

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Boală extrem de rară la un copil de 7 ani. Acesta este internat la spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara. În cazul băiatului, boala vine pe fondul unei afecțiuni oncohematologice. Există o deosebire majoră față de varicela normală, cea hemoragică fiind însoțită de vezicule care devn hemoragice.

Citește și: Flurona, infectarea simultană cu gripă și coronavirus. Care sunt simptomele?

“Varicela hemoragică are un debut atipic. Cu toţii ştim că varicela se manifestă printr-o erupţie pe piele, cutanată, sub formă de vezicule. Erupţia apare iniţial la nivelul pielii păroase a capului, după care se extinde pe tot corpul. În aceste vezicule este sânge. Astfel, apar echimozele cutanate şi apoi sângerări ale mucoaselor. Ceea ce s-a întâmplat şi în cazul pacientului internat în spitalul nostru.

Citește și: O tânără a primit, timp de 6 luni, diagnostice greșite, de la epilepsie la cancer și apoi verdictul crunt

Erupțiile de pe piele devin hemoragice

Copilaşul are, însă, şi o trombocitopenie, o afecţiune hematologică ce duce la scăderea numărului de trombocite la nivel sangvin. La o persoană sănătoasă numărul trombocitelor este de peste 150.000/microlitru.

Citeste si: Robert o confruntă pe Mihaela, după ce concurenta la chemat pe Laurențiu în camera roșie. Mihaela recunoaște că îl simpatizează pe Laurențiu: ”Mi-e drag!”- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Citește și: A început sezonul gripelor. Cum facem diferența între viroză și gripă?

În momentul în care a ajuns în spitalul nostru, copilul avea 2000 de trombocite/microlitru. Am reuşit, însă, în doar câteva zile să îl echilibrăm, să îi creştem numărul la peste 10.000”, a declarat dr. Adelina Marinescu, medic specialist boli infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.
Medicii au anunțat că starea de sănătate a pacientului începe să se îmbunătățească și nu au mai apărut elemente eruptive noi.

Citește și: Două noi cazuri de variola maimuţei în România

“În ultimele săptămâni, am avut un aflux ridicat de cazuri de varicelă venite în Ambulatoriu. Vorbim de 6-7 cazuri pe săptămână. Pacienţii nu au avut însă forme grave, aşa că nu au necesitat internare. Complicaţiile apar de obicei la sugari, la femeile însărcinate, la persoane imunodeprimate, cu imunitate scăzută din cauza unor tratamente sau a unor afecţiuni. Complicaţiile severe includ pneumonii, otită, encefalită, hemoragie, infecţii bacteriene ale pielii, chiar septicemie”, a mai precizat dr. Adelina Marinescu.

Citește și: Simptomatologia Covid-19 suferit mai multe schimbări. Experții fac avertizări că valul 7 ar putea fi atins în două săptămâni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si