Un cunoscut scriitor a fost găsit mort în casă

Jerzy Pilch, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori contemporani din Polonia, a decedat vineri în apartamentul său din oraşul Kielce, la vârsta de 67 de ani, potrivit relatărilor din presa locală.

R.B., sâmbătă 30 mai 2020 , 16:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pilch este cunoscut pentru romanele sale, dar şi pentru activitatea de dramaturg, scenarist şi editorialist pentru cele mai importate publicaţii poloneze, printre care Tygodnik Powszechny şi Polityka.

Citeste si: Doliu în lumea fotografiei. Celebrul fotograf globetrotter a murit

Moartea scriitorului a fost confirmată pentru presa poloneză de soţia acestuia, precum şi de Muzeul de Literatură din Varşovia. Nu au fost oferite încă detalii despre cauza decesului.

Citeste si: Casa Regală a României este în doliu: "România pierde un tezaur viu al istoriei contemporane"

Pilch a fost nominalizat de mai multe ori pentru Nike, cea mai prestigioasă distincţie literară din Polonia, pe care a câştigat-o cu romanul său din 2000, ''The Strong Angel Inn'' (''Pod Mocnym Aniolem''), o relatare cvasiautobiografică a luptei sale cu alcoolismul.

Citeste si: A murit de durere după ce fiul ei de 17 ani a fost înjunghiat mortal: "Nu a mai fost ea"

Scriitorul suferea de boala Parkinson, ceea ce l-a determinat să renunţe la alcool şi să se retragă de pe scena literară a în ultimii ani, scrie agerpres.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si